Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν επιβαρύνει τους καταναλωτές

Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν επιβαρύνει τους καταναλωτές, δεν επιφέρει μισθολογική αύξηση και, φυσικά, δεν προκαλεί ουδεμία απολύτως επιβάρυνση στον προϋπολογισμό τονίζει η ΔΕΗ, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ενώ διευκρινίζεται ότι η εν λόγω διαπραγμάτευση ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε πριν τις εκλογές

της 25ης Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των διοικήσεων των επιχειρήσεων και των συνδικάτων, δηλώνουν κυβερνητικές πηγές. Διαψεύδουν πάντως κατηγορηματικά τις αναφορές για πιθανές αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος λόγω των αυξήσεων που προβλέπει η σύμβαση εργασίας, τονίζοντας ότι είναι «εκτός πραγματικότητας» και υπενθυμίζουν ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεξεργάζεται με τη Διοίκηση της ΔΕΗ σχέδια για τη μείωση των τιμολογίων της το επόμενο διάστημα.


Προκλητικές χαρακτηρίζει η ΝΔ τις δηλώσεις της κυβέρνησης. «Είναι αδιανόητα τα ψέματα που αραδιάζει στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, για να καλύψει τις προκλητικές αυξήσεις που ενέκρινε στους κομματικούς του φίλους, τον κ. Φωτόπουλο και τους υπόλοιπους συνδικαλιστές της ΔΕΗ.», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.


«Ο κ. Καραγκούνης επιλέγει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει προκειμένου να ρίξει λάσπη στη νέα κυβέρνηση. Χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που προσβάλουν την κοινή νοημοσύνη, απλώς ματαιοπονεί» απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.


Για «πρωτοφανή και υποκριτικό ισχυρισμό της κυβέρνησης» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ για την αναφορά ότι η κυβέρνηση δεν γνώριζε για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ της ΓΕΝΟΠ και της ΔΕΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα