Η Αν. Ασημακοπούλου στον ΑΘΗΝΑ984

Η βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, μίλησε στις 15/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τη διαπραγμάτευση κυβέρνησης - τρόικα:

«Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται μία σκληρή διαπραγμάτευση. Δεν περιμέναμε κάτι συγκεκριμένο από το eurogroup όσον αφορά σ' αυτό. Άκουσα θετικές δηλώσεις για το ότι έχουν
αναγνωριστεί και οι προσπάθειες που κάνει ο πρωθυπουργός, η ελληνική κυβέρνηση αλλά και ότι αναγνωρίζονται πλέον οι θυσίες του ελληνικού λαού... Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια. Δηλαδή, εάν δεν έλεγε ο κ. Ντάισελμπλουμ ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις ή ότι πρέπει να συνεχιστούν οι αποκρατικοποιήσεις, δεν θα έπρεπε; Εάν με ρωτήσετε, χωρίς να σχολιάσω αυτές τις απόψεις, ποια είναι η προσωπική μου άποψη, φυσικά θα ήθελα να δω να επιταχύνονται οι μεταρρυθμίσεις, θα ήθελα να δω πιο εντατικούς ρυθμούς και να επιταχύνονται οι αποκρατικοποιήσεις, διότι αυτές οι θεσμικές αλλαγές, όταν ολοκληρωθούν, θα συνεπάγονται επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος για άλλου είδους οριζόντιες αλλαγές. Αυτό το λέγαμε από την αρχή. Άρα, θέλω να σας πω με αυτό, ότι και εγώ βιάζομαι, αλλά, θεωρώ ότι αυτό το οποίο επισήμανε ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι το αυτονόητο. Ότι πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα και να κρατήσουμε το δικό μας κομμάτι συμφωνίας, για να μπορέσουν και οι εταίροι μας να κρατήσουν το δικό τους. Και σε αυτή την κατεύθυνση εκτιμώ ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο».

*Για την απόκλιση κυβέρνησης - τρόικα σχετικά με τη λήψη νέων οριζόντιων μέτρων:

«Ξεκαθαρίζω ότι δεν συμμετέχω στις διαπραγματεύσεις... Εκτιμώ ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολύ ξεκάθαρες γραμμές που έχει θέσει σε αυτό το σημείο ο ίδιος ο πρωθυπουργός όσον αφορά στα οριζόντια μέτρα. Ψάχνουν να βρουν τη χρυσή τομή και αυτό είναι κι ένα αριθμητικό, ποσοτικό ζήτημα, αλλά είναι και ένα θέμα εφαρμογής πολιτικής όπου υπάρχει η δική μας διακριτική ευχέρεια . Προσπαθούμε όλα αυτά να επιτευχθούν με διαρθρωτικές αλλαγές, δεδομένης της κόκκινης γραμμής που έχει βάλει ο πρωθυπουργός και δεδομένου του γεγονότος ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα. Δεν έχουν να δώσουν άλλα οι Έλληνες. Αφού δεν έχουν να δώσουν άλλα λοιπόν, κάπως αλλιώς θα πρέπει να βρεθεί η λύση. Αυτό το κάπως αλλιώς είναι διαρθρωτικό και έτσι θα γίνει».

* Για το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας:

«Αισθάνομαι ότι ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, αλλά και όλοι οι βουλευτές που στηρίζουμε το έργο της κυβέρνησης, κάνουμε ένα μεγάλο αγώνα για να αρχίσει να στέκεται η χώρα όρθια και για βγει από όλη αυτή την ιστορία, τα μνημόνια κ.λπ.. Αισθάνομαι ότι όποιος θέλει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, σε επίπεδο Βουλής ή σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο, είναι απολύτως ευπρόσδεκτος. Άρα, πρέπει να βλέπουμε τα θέματα που έρχονται ένα - ένα, τον φόρο ακινήτων, τον προϋπολογισμό και οι βουλευτές, να τοποθετούνται επί αυτών, απ' όπου και αν προέρχονται...».

* Για την πρόταση της Ντ. Μπακογιάννη να επιστρέψει η Δημοκρατική Αριστερά στην κυβερνητική πλειοψηφία:

«Νομίζω ότι -αν δεν απατώμαι- και ο κ. Κουβέλης απάντησε σ' αυτό και είπε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, με τις παρούσες συνθήκες, ενδιαφέρον από τη Δημοκρατική Αριστερά να επιστρέψει. Η Δημοκρατική Αριστερά έφυγε, σας υπενθυμίζω. Νομίζω ότι ο κ. Κουβέλης αυτή την κουβέντα την έχει τελειώσει. Είναι απολύτως σεβαστές όλες οι προτάσεις, αλλά αφού ο κ. Κουβέλης έχει ήδη απαντήσει, τι συζητάμε τώρα;».

Δημοσιογράφος: Θα μπορούσε να υπάρξει διεύρυνση ενδεχομένως προς τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας; Ενδεχομένως από κάποιους βουλευτές από τους Ανεξάρτητους Έλληνες...

Α. Ασημακοπούλου: «Φοβήθηκα ένα λεπτό. Δεν εννοείτε φυσικά θέματα που αφορούν στη Χρυσή Αυγή, τα οποία έχουμε ξεκαθαρίσει... Σας είπα και πριν, ότι όποιος θέλει να υποστηρίξει τον αγώνα που κάνει ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση και να πάρει αυτή τη στάση ευθύνης που έχουν πάρει οι βουλευτές της πλειοψηφίας που στηρίζουν την κυβέρνηση, είναι ευπρόσδεκτος».

* Για τη δήλωση του Μιχάλη Ταμήλου "η δράση της Χρυσής Αυγής διευκόλυνε τη Νέα Δημοκρατία":

«Αυτή είναι η άποψη του κου Ταμήλου. Προσωπικά θεωρώ ότι έχουμε εξηγήσει πολλές φορές ότι το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής οφείλεται κατά βάση όχι στο ότι είναι ναζιστές οι Έλληνες, αλλά στο ότι υπάρχει μία δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση με το πολιτικό σύστημα και τις αδυναμίες που έχει η πολιτεία στο να ανταποκριθεί σε κάποιες ανάγκες που έχουν οι πολίτες. Υπό αυτή την έννοια, ελπίζουμε ότι το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής θα εκλείψει με το να αναπληρωθούν αυτά τα κενά από μέρος της συντεταγμένης πολιτείας και γι' αυτό και η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή της κατεύθυνση. Αυτό έχω να πω. Τώρα, ο κ. Ταμήλος εκφράζει τις απόψεις του, όχι τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας. Και το είπε όπως το είπε. Και είμαι σίγουρη, γνωρίζοντας το Μιχάλη, ότι άμα συζητήσετε μαζί του, θα σας εξηγήσει διεξοδικά τι εννοούσε».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα