Η Α. Δρέττα στον ΑΘΗΝΑ984

Η κα Αθηνά Δρέττα, στέλεχος της Ελιάς και του ΠαΣοΚ, μίλησε στις 9/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για τις συζητήσεις σχετικά με την κεντροαριστερά και την καθυστέρηση συγκρότησής της:

«Μερικοί από εμάς κινδυνεύουμε να γίνουμε επαγγελματίες της κεντροαριστεράς, πράγμα που ενέχει μεγάλο κίνδυνο απαξίωσης του εγχειρήματος. Νομίζω ότι από τις πρόσφατες ευρωεκλογές βγάλαμε ένα συμπέρασμα. Μερικοί το λέγαμε και από πριν, αλλά, εν πάση περιπτώσει, στις ευρωεκλογές
το είδαμε πεντακάθαρα. Δεν μπορεί να υπάρξει κεντροαριστερά, χωρίς το ΠαΣοΚ και χωρίς την Ελιά. Όπως επίσης είδαμε, από την άλλη πλευρά, ότι η κεντροαριστερά δεν μπορεί να γίνει πλειοψηφική δύναμη, εάν δεν ενωθεί. Εάν το ΠαΣοΚ δεν ξεπεράσει τα πολιτικά και κομματικά του όρια. Αυτό είναι το θέμα που θέτουμε στο κείμενο μας. Πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει με μια συγκεκριμένη πολιτική στρατηγική, αυτή των μεταρρυθμίσεων της Ευρώπης, της στήριξης των πιο αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων, που έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι αυτών που έχουν μια ανταλλάξιμη πολιτική δύναμη, δηλαδή που πουλούν ψήφους και παίρνουν κάποια προνόμια. Καλούμε, λοιπόν, πάνω σε αυτόν τον οδικό χάρτη και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που κινούνται στον χώρο, από μηδενική βάση και χωρίς προαπαιτούμενα, να προχωρήσουμε σ' ένα ιδρυτικό συνέδριο μιας μεγάλης τέτοιας πλειοψηφικής παράταξης, η οποία θα κινείται αυτόνομα, ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α».

Σε άλλο σημείο είπε: «Εμείς, με το κείμενο μας, προσπαθήσαμε να θέσουμε ένα πλαίσιο το οποίο βάζει ως πυλώνα αυτής της συζήτησης την πολιτική και όχι το ξεκαθάρισμα των εσωκομματικών λογαριασμών. Άλλωστε είναι καρικατούρα ξεκαθαρίσματος πια αυτή η ιστορία, σ' ένα κόμμα που έχει πάει από το 42 στο 8%. Δεν αφορά κανέναν, ούτε την κοινωνία να ρίξει το ΠαΣοΚ στην εσωστρέφεια και στην απόλυτη και περαιτέρω απαξίωση. Άρα εμείς δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο. Μιλάμε για ένα πολιτικό συνέδριο, για ένα συνέδριο θέσεων, που θα θέσει την προοπτική της παράταξης και που θα απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλες τις δυνάμεις χωρίς ηγεμονισμούς. Δεν υπάρχουν αυτά στις μέρες μας. Δηλαδή, τι ηγεμονισμό μπορεί να έχει ένα κόμμα του 8% ή η Δημοκρατική Αριστερά που έχει 1%; Δεν υπάρχουν πια αυτά. Είναι αστειότητες να τα υποστηρίζει κάποιος πολιτικά. Άρα, πρέπει να βγάλουμε λίγο τα παραμορφωτικά γυαλιά και τις παρωπίδες και να σκύψουμε λίγο με προσοχή. Το ΠαΣοΚ έχει τραυματιστεί πολύ από αυτήν την ιστορία, αλλά εξακολουθεί να βοηθάει...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα