Φοβούνται να αλλάξουν τράπεζα
«Πόσο εύκολη είναι η μεταφορά του λογαριασμού σε άλλη τράπεζα;». Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), επιχειρώντας να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα και να διαπιστώσει, αν οι τράπεζες εφαρμόζουν στην πράξη τις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από τις "Κοινές Αρχές σχετικά με τη μεταφορά τραπεζικών λογαριασμών", οι οποίες αποτελούν έναν κώδικα δεοντολογίας, στον οποίο έχουν προσχωρήσει εθελοντικά σχεδόν όλες οι τράπεζες, διενήργησε μία έρευνα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν τα εξής:
Το 80,83% των καταναλωτών, που συμμετείχε στην έρευνα, δεν άλλαξε την τράπεζα, στην οποία τηρούσε τον λογαριασμό του.
Οι λόγοι της μη αλλαγής ήταν:
Είμαι ευχαριστημένος με την τωρινή τράπεζά μου: 23,74%.
Είναι εξαιρετικά περίπλοκο ή/και χρονοβόρο: 6,78%.
Δεν θέλω να απομνημονεύω νέους αριθμούς λογαριασμών και καρτών: 1,69%.
Έχω χρησιμοποιήσει προϊόντα και υπηρεσίες, όπως δάνεια ή υποθήκες, τα οποία είναι συμβεβλημένα με τον τρέχοντα λογαριασμό μου: 28,81%.
Δεν θεωρώ ότι ένας διαφορετικός πάροχος θα μου προσφέρει κάτι παραπάνω, οπότε δεν βλέπω τον λόγο: 28,81%.
Μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να συγκρίνω τις εναλλακτικές μου επιλογές: 3,39%.
Ανησυχώ για την πιθανότητα κάποιου λάθους, για παράδειγμα, κατά τη μεταφορά των πάγιων εντολών μου: 6,78%.
Η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών (76,27%) φοβάται να αλλάξει τράπεζα, λόγω της δυσκολίας να κατανοήσει τα σύνθετα πακέτα προϊόντων, ή τις δύσκολες διαδικασίες των τραπεζών. Αυτή είναι η αντίληψη της πλειοψηφίας των καταναλωτών, που δηλώνουν ότι οι τράπεζες δεν είναι φιλικές με τον καταναλωτή, του προκαλούν φόβο και πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες, για να αλλάξουν την κατάσταση. Ωστόσο, η πλειοψηφία όσων προσπάθησαν να αλλάξουν τράπεζα, βρήκαν τις διαδικασίες προσιτές.
Μόνο το 19,17% των καταναλωτών, που συμμετείχε στην έρευνα, άλλαξε την τράπεζα, στην οποία τηρούσε τον τραπεζικό λογαριασμό του, τα τελευταία δύο χρόνια. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων, που άλλαξε την τράπεζα, χαρακτήρισε την αλλαγή σχετικά εύκολη.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «ΕΟΠΥΥ; Τι είναι αυτό;»
- Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του ΟΑΕΔ για έργα στους δήμους
- Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα από τον ΟΑΕΔ για την αυτεπιστασία στους δήμους
- Φωτιά έπιασαν τα γραφεία της εφημερίδας Αιγίοχος
- Τα παπούτσια του Messi και στην Πατρα!
- Ο νέος βηματοδότης που θα προστατεύει την καρδιά
- Απογοητευμένοι οι ασφαλισμένοι από τον ΕΟΠΥΥ
- Σύγχυση και άγνοια μεταξύ γιατρών και ασθενών για τον ΕΟΠΥΥ
- Κλειστή η Λαγκαδά από φοιτητές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
- Διευκρινίσεις του υπουργείου εργασίας για μειώσεις μισθών και συμβάσεις
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Athina984
- Τελευταία Νέα Athina984
- Φοβούνται να αλλάξουν τράπεζα
- Συλλήψεις για μίζα 120.000 ευρώ
- «Καμπανάκι» Γερουλάνου για τον τουρισμό
- Απογοητευμένοι οι ασφαλισμένοι από τον ΕΟΠΥΥ
- Ρυθμίσεις για δάνεια υπαλλήλων
- Καταργήσεις θέσεων στο Δημόσιο
- Άρχισε η ψηφοφορία σε Μισισίπι και Αλαμπάμα
- Ιδρύουν κόμμα οι διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ
- Προσφυγή κατά της Κίνας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ομπράντοβιτς: «Να αφήσουμε πίσω το Κύπελλο»
- Τη διατήρηση βάσης στο Κιργιστάν επιδιώκουν οι ΗΠΑ
- Μ.Παπαϊωάννου: Μην καθόμαστε στα ρεύματα γιατί κυκλοφορεί γρίπη
- Σεβασμό στο νόμο για τα Πανεπιστήμια ζήτησε ο Μπαμπινιώτης
- Μετά τις πατάτες ο Δήμος Κορυδαλλού διαθέτει ρύζι και λάδι
- Προς τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» πορεύεται ο Μαρκόπουλος
- Τουλάχιστον 35 νεκροί σε ναυάγιο στον ποταμό Μέγκνα
- Αντώνης Καρυστινός: Από τα ξυλοπόδαρα στο θέατρο
- Το τελευταίο «αντίο» στην Δόμνα Σαμίου
- Τι γίνεται με το Φεστιβάλ Αθηνών;