Proton Bank:Eλεύθερος ο 82χρονος συλληφθείς
Ελεύθερος με την επιβολή εγγύησης και περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, ο 82χρονος νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας ΕLFE, Γιώργος Γεωργάρας κατηγορούμενος στην υπόθεση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (Proton Bank).
Ο κατηγορούμενος, που συνελήφθη με ένταλμα της ανωτέρω ανακρίτριας -μαζί με άλλα τέσσερα άτομα- καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής, αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες στη μεγάλη υπόθεση της Proton Bank καθώς φέρεται να έλαβε 19 εκατομμύρια ως δάνειο για κεφάλαιο κίνησης της εταιρίας με επισφαλείς για την τράπεζα όρους την περίοδο της προεδρίας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Σύμφωναμε τη δικογραφία, ο 82χρονος φέρεται ακολούθως να τοποθέτησε, αυτά τα 19 εκατομμύρια, μαζί με άλλα 54 εκατομμύρια -που είχε πάρει επίσης ως δάνειο άλλος κατηγορούμενος για υποτιθέμενη εξαγορά της ELFE- σε λογαριασμό του προσωρινά κρατούμενου επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη.
Aπολογούμενοςο 82χρονος κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι από το 2010 επέστρεψε 70 εκατομμύρια σε προσωπικό λογαριασμό του κ. Λαυρεντιάδη στηνProton, βάσει ειδικού πληρεξούσιου, χωρίς ημερομηνία, που συντάχθηκε από βρετανική δικηγορική εταιρία. Το ποσό αυτό φέρεται αμέσως μετά να «ταξίδεψε» σε λογαριασμό του επιχειρηματία σε ελβετική τράπεζα.
Μετη σύμφωνο γνώμη ανακρίτριας και του εισαγγελέα στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Αύριοαναμένεται να απολογηθούν στην ανακρίτρια και οι άλλοι 4 συλληφθέντες με εντάλματα που εκδόθηκαν για την ίδια υπόθεση, και συγκεκριμένα οι: Αντώνης Ρογκόπουλος, επιχειρηματίας, κάτοχος μετοχών του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» ως εκπρόσωπος του 50% που είχε εξαγοράσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Βασίλης Καραμούζης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίαςAlapis, συμφερόντων Λαυρεντιάδη. Ιωάννα Τόρη, σύζυγος του Β. Καραμούζη,η οποία φέρεται να πήρε δάνειο 72 εκατομμύρια από την Proton Bank, ως εκπρόσωπος εταιρείας, που κατά την κατηγορία δεν παρουσίαζε καμία δραστηριότητα και συστάθηκε γι' αυτό το λόγο. Ηλίας Μακρής, συνεργάτης του επιχειρηματία, που φέρεται να πήρε δάνειο ως εκπρόσωπος εταιρείας.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Το πιο γρήγορο τσιζκέικ σοκολάτας!
- Η έρευνα για την Μυστική Πύλη της Αγια Σοφιάς συνεχίζεται! [video]
- Πάπας σε καρδινάλιους: "Ο Θεός να σας συγχωρέσει για αυτό που κάνατε"
- Θρήνος στην κηδεία του Ανθυπολοχαγού που σκοτώθηκε στον Έβρο
- Ξένοι και εγχώριοι Eurostars "άρτι αφιχθέντες" στην Αθήνα για το μεγάλο Μασκέ πάρτυ του INFE Greece
- Παράνομα τα τεστ δεξιοτήτων στα πρότυπα πειραματικά σχολεία
- Θρήνος στην κηδεία του αδικοχαμένου Ανθυπολοχαγού
- Επίδομα πετρελαίου σε 290.000 δικαιούχους
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Athina984
- Διπλή βράβευση από το ΜΙΤ
- «Διατροφή και Οικονομική κρίση»
- «Κλείνει» το Google Reader
- Ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ
- Proton Bank:Eλεύθερος ο 82χρονος συλληφθείς
- Δεν μας ενδιαφέρει ο πολιτικός συνδικαλισμός
- Ποινική δίωξη για πλαστά πιστοποιητικά
- Έληξε η ομηρία στη Ρωσία
- Ρωσία: Ομηρία σε σχολείο
- Γη αξίας 80 εκατ ευρώ δίνει η Εκκλησία στο κράτος
- Τελευταία Νέα Athina984
- Proton Bank:Eλεύθερος ο 82χρονος συλληφθείς
- Έληξε η ομηρία στη Ρωσία
- Στα ημιτελικά ο Αστέρας Τρ.
- «Διατροφή και Οικονομική κρίση»
- Γη αξίας 80 εκατ ευρώ δίνει η Εκκλησία στο κράτος
- Προεδρικά «συγχαρητήρια» στον νέο Πάπα
- Ποινική δίωξη για πλαστά πιστοποιητικά
- Ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ
- Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ηράκλειο
- «Κλείνει» το Google Reader
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βρέθηκε βαρύς οπλισμός σε αυτοκίνητο στα Εξάρχεια
- Kύπρος: Προσφορά γης αξίας 80 εκατ. ευρώ από την Εκκλησία στο Κράτος
- Το ΝΑΤΟ ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με τη Ρωσία
- O N.Aνδρουλάκης νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ
- Σε 1.444.049 ευρώ τα πρόστιμα για τελωνειακές παραβάσεις
- Πάτρα: Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργαζομένους της Nτέλικα
- Δήλωση δημάρχου Λαμιέων Γ.Κοτρωνιά για την σημερινή επίσκεψη του ΥΠΑΑΤ κ. Αθ. Τσαυτάρη στο Δημαρχείο
- Ο Phil Schiller της Apple «επιτίθεται» στο Android
- Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Γ. Παπαστάμκος