Έκκληση των Γιατρών χωρίς Σύνορα

Η οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) ζήτησε από τα κράτη μέλη της G8 (Ομάδα των Οκτώ πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών και η Ρωσία) που πραγματοποιούν τη σύνοδο κορυφής τους την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Ντοβίλ της βορειοδυτικής Γαλλίας, "να δεσμευτούν να διασφαλίσουν τον επαρκή επισιτισμό για τα πιο ευάλωτα παιδιά" του πλανήτη.

Η ΜΚΟ επισημαίνει ότι 50% των κρουσμάτων παιδικής θνησιμότητας μπορούν να αποφευχθούν με τη χορήγηση τροφίμων
υψηλής διατροφικής αξίας. Η μη κυβερνητική οργάνωση επικαλείται μελέτη που διενήργησε στο Νίγηρα και τα προκαταρτικά της αποτελέσματα δείχνουν ποσοστό θνησιμότητας χαμηλότερο του ήμισυ στα παιδιά που λάμβαναν ένα κατάλληλο συμπλήρωμα προσαρμοσμένο στις διατροφικές ανάγκες τους.

Το 2010 στη Μουσκόκα του Καναδά, υπενθυμίζει η ΜΚΟ, τα μέλη της G8 δεσμεύτηκαν να επαναπροσανατολίσουν τις προσπάθειές τους αυτή την προσεχή πενταετία, για να μειωθεί το ποσοστό θνησιμότητας στα παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών κατά δύο τρίτα, σε σχέση με αυτά του 1990.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα καλούν τα κράτη μέλη της G8 να δεσμευτούν προκειμένου τρόφιμα που περιέχουν τα βασικά θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη ενός παιδιού να διατίθενται στα παιδιά τα πιο ευάλωτα για να σωθούν εκατομμύρια ζωές.

"Κάθε έξι δευτερόλεπτα ένα παιδί πεθαίνει εξαιτίας προβλημάτων που έχουν σχέση με τον υποσιτισμό. Η πείνα παραμένει η μεγαλύτερη τραγωδία και το μεγαλύτερο σκάνδαλο στον κόσμο", είχε δηλώσει ο Ζακ Ντιούφ, γενικός διευθυντής του FAO, του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα