Δίκη για τη σφαγή της Κεφαλονιάς

Η εισαγγελία της Ρώμης, ετοιμάζεται να ζητήσει την παραπομπή σε δίκη Γερμανού στρατιωτικού που φέρεται να ενέχεται στην σφαγή Ιταλών στρατιών στην Κεφαλονιά, το 1943, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι γερμανικές δυνάμεις, τον Σεπτέμβριο του 1943, εκτέλεσαν περίπου εννέα χιλιάδες Ιταλούς στρατιώτες και τετρακόσιους δεκαπέντε αξιωματικούς που βρίσκονταν στο νησί αυτό του Ιονίου.

Επρόκειτο για καραμπινιέρους, μέλη της μεραρχίας 'Ακουϊ και αστυνομικούς. Μετά την συνθηκολόγηση με τους συμμάχους, είχαν αρνηθεί να παραδώσουν τα όπλα στις γερμανικές
δυνάμεις κατοχής στην Κεφαλονιά.

Η εισαγγελία της Ρώμης, από το 2009, έχει ανοίξει νέα έρευνα για την απόδοση δικαιοσύνης, εξετάζοντας την θέση Γερμανών αξιωματικών που βρίσκονται ακόμη εν ζωή.

Η εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», δεν αναφέρει το όνομα του Γερμανού πρώην στρατιωτικού που πρόκειται να λάβει κλήση σε απολογία, αλλά αποκαλύπτει ότι είναι πολύ πιθανό να κατηγορηθεί για την εκτέλεση εβδομήντα τριών αξιωματικών. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο τέλος, ο εν λόγω αξιωματικός της Βέρμαχτ θα πρέπει να απολογηθεί για σφαγή εκ προμελέτης, με βασανιστήρια σε βάρος των θυμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα