Διχασμένοι οι Βούλγαροι για την παραίτηση Μπορίσοφ

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες της Βουλγαρίας όσον αφορά την απόφαση παραίτησης του πρώην πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ, σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Κέντρου Μελέτης της Κοινής Γνώμης. Το 45% των ερωτηθέντων περιέγραψε την απόφαση του Μπόικο Μπορίσοφ ως παραίτηση από τις ευθύνες του και το 42% ως αξιέπαινη πράξη.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων FOCUS, οι πολίτες άνω των 60 ετών, με βιοτικό επίπεδο χαμηλότερο του μέσου βιοτικού επιπέδου στη χώρα, κάτοικοι της πρωτεύουσας και χωριών,

υποστηρίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός παραιτήθηκε από τις ευθύνες του.

Την ίδια άποψη συμμερίζονται οι υποστηρικτές του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, του εθνικιστικού κόμματος Ατάκα (Ataka) και του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών που εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους.

Τη θέση ότι η παραίτηση του Μπόικο Μπορίσοφ ήταν μία αξιέπαινη πράξη διατυπώνουν πολίτες ηλικίας 18 έως 49 ετών, εύποροι και κάτοικοι των πόλεων.

Σε ποσοστό 83%, οι ψηφοφόροι του πρώην κυβερνώντος κόμματος Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας περιγράφουν την απόφαση του κ. Μπορίσοφ ως αξιέπαινη, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη το χρονικό διάστημα 21- 29 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα