Athens Pride 2015
Πρεσβείες 13 χωρών στην Ελλάδα στηρίζουν το Athens Pride
Οι πρεσβείες 13 χωρών στην Ελλάδα με κοινή δήλωσή τους στηρίζουν την «Παρέλαση Υπερηφάνειας» της Αθήνας (Athens Pride) που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Πρόκειται για τις πρεσβείες της Αυστραλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιρλανδίας, του Ισραήλ, του Καναδά, των Κάτω Χωρών, της Νορβηγίας, της Φιλανδίας και της Σουηδίας.
«Μαζί με τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών, οι χώρες μας συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης του στιγματισμού και της παραβίασης των δικαιωμάτων του ατόμου, που αφορούν στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα του φύλου», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική πρεσβεία, προσθέτοντας ότι «οι ξένες πρεσβείες στην Ελλάδα συνεργάζονται στενά με τους οργανισμούς και τις ενώσεις ΛΟΑΤ τις οποίες και υποστηρίζουν».
Φέτος, ο κ. Τζον Κίτμερ και η κα Κνούντσεν, πρεσβευτές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Δανίας στην Ελλάδα αντίστοιχα, θα απευθύνουν σύντομο μήνυμα υποστήριξης στα ελληνικά πριν την έναρξη της «Παρέλασης Υπερηφάνειας» της Αθήνας.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ανακοίνωση στη στάση της Γαλλίας, η οποία «στηρίζει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς την οικουμενική αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας. Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχε ενεργά στο διπλωματικό έργο που το Σεπτέμβριο του 2014 κατέληξε στην απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενάντια στις διακρίσεις και τη βία λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Με τη στήριξη 50 Κρατών, η απόφαση έτυχε ευρείας αποδοχής των μελών του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αποτελεί ορόσημο για τη διεθνή κινητοποίηση στον τομέα αυτόν».
Χθες, η Περιφέρεια Αττικής φωτίστηκε με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, όπως είδαμε στο σχετικό άρθρο, αλλά και η Πλατεία Καυθμώνος δεν έμεινε έτσι.
Φωτορεπορτάζ: Βιβιάννα Βαρδή
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Απίστευτη διαφήμιση! Ίσως η κορυφαία ελληνική για το 2015...
- Ο Μιχάλης Ιγνατίου αποκαλύπτει
- Πώς θα διώξετε τα μυρμήγκια
- «Τέλος του παιχνιδιού» για τη Χριστίνα
- Συντάξεις: Ποιοι παίρνουν αύξηση με την απόφαση του ΣτΕ
- 10 μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί ένας εργένης!
- Γιαγιά κλείδωσε τους κλέφτες στην αυλή αλλά…
- Τα κορυφαία αξιοθέατα που πρέπει να έχετε δει πριν πεθάνετε!
- Πανελλήνιες 2015: Τα πάνω – κάτω στις βάσεις φέρνουν οι βαθμοί των γραπτών
- "Τη Δευτέρα έχουμε πληρωμές, θα γίνουν κανονικότατα"
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Athina984
- Τελευταία Νέα Athina984
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σακελλαρίδης: Χωρίς απομείωση του χρέους και χαμηλά πλεονάσματα, δεν πρόκειται να υπογραφεί συμφωνία
- Προς ναυάγιο η υπόθεση Χαβίτο στην Κέρκυρα
- Γιατί η λεχώνα πρέπει να σαραντήσει για να βγει από το σπίτι
- Μάρδας: Το ταμείο… δεν είναι μείον
- Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα η αεροπορική σύνδεση Πάτρας - Θεσσαλονίκης από την Astra Airlines - Εκδήλωση υποδοχής από το Επιμελητήριο Αχαΐας
- Σύντομα
- Επικοινωνία Τσίπρα – Αναστασιάδη με επίκεντρο τη διαπραγμάτευση
- Φιλοδοξίες Πούτιν εις βάρος της οικονομίας