Άσαντ: Η κάλπη αποφασίζει το μέλλον του
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT η οποία μεταδόθηκε σήμερα τονίζει ότι μόνον «η κάλπη» μπορεί ν' αποφασίσει για το μέλλον του και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο μιας «μακροχρόνιας» σύγκρουσης με τους αντάρτες.
«Η αποχώρηση ή μη του προέδρου μπορεί να αποφασιστεί μόνο μέσω της κάλπης», υπογράμμισε ο Άσαντ, σύμφωνα με τον οποίο πρόκειται για «ένα θέμα που αφορά το λαό».
«Το θέμα δεν είναι τι λέγεται, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε μέσω της κάλπης και η κάλπη είναι αυτή που θα αποφανθεί πολύ απλά για τον αν θα παραμείνει ή θα φύγει ένας πρόεδρος», υπογράμμισε ο Άσαντ στη συνέντευξη, που έδωσε στα αγγλικά.
Στη συνέντευξή του, την οποία έδωσε στη Δαμασκό, στον ανταποκριτή του Russia Today (RT), ο Άσαντ υποστήριξε επίσης ότι η Συρία δε βρίσκεται σε «εμφύλιο», αλλά σε μια σύγκρουση με τους αντάρτες, η οποία μπορεί να παραταθεί για μεγάλο διάστημα, εάν αυτοί συνεχίσουν να έχουν υποστήριξη από το εξωτερικό.
«Δεν πρόκειται για έναν εμφύλιο πόλεμο. Πρόκειται για τρομοκρατία και για μια υποστήριξη που παρέχεται από το εξωτερικό στους τρομοκράτες για την αποσταθεροποίηση της Συρίας. Αυτός είναι ο πόλεμός μας», υπογράμμισε.
«Πρέπει λοιπόν να περιμένουμε ένα δύσκολο πόλεμο. Δεν μπορεί να έχει την απαίτηση κανείς από μια μικρή χώρα, όπως η Συρία, να νικήσει σε διάστημα μερικών ημερών ή εβδομάδων όλες αυτές τις χώρες που μάς πολεμούν», τόνισε ο Άσαντ αναφερόμενος στις ΗΠΑ, τη Δύση και τις αραβικές χώρες.
«Εάν σταματήσει η υποστήριξη των ανταρτών από το εξωτερικό μπορώ να πω ότι θα είμαστε σε θέση να το τελειώσουμε όλο αυτό σε μερικές εβδομάδες», πρόσθεσε.
«Όμως, όσο συνεχίζεται επ' αόριστον η επιμελητειακή και άλλη υποστήριξη των ανταρτών και ο εξοπλισμός τους, αυτός θα είναι ένας μακροχρόνιος πόλεμος», υπογράμμισε ο Σύρος πρόεδρος.
«Ο Ερντογάν συμπεριφέρεται σαν σουλτάνος»
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT κατηγόρησε τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι συμπεριφέρεται σαν «σουλτάνος» της οθωμανικής αυτοκρατορίας και ότι θεωρεί εαυτόν «χαλίφη».
Σύμφωνα με τον Άσαντ, ο Ερντογάν ευθύνεται για τη σοβαρή επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Δαμασκό τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της ανοιχτής υποστήριξης της Τουρκίας προς τους Σύρους αντάρτες.
«Ο ίδιος πιστεύει ότι είναι ο νέος σουλτάνος των Οθωμανών και ότι μπορεί να ελέγχει την περιοχή όπως συνέβαινε την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας», τόνισε.
«Ενδόμυχα, πιστεύει ότι είναι χαλίφης», τόνισε ο Άσαντ αναφερόμενος στον τίτλο που χρησιμοποιούσαν οι ηγέτες του ισλαμικού κόσμου από τις αραβικές δυναστείες ως την οθωμανική αυτοκρατορία (αρχές του 14ου αιώνα ως το 1922).
Με τη Συρία, ο Ερντογάν πέρασε από το «κανένα πρόβλημα στο κανένας φίλος», δήλωσε ο Άσαντ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η τελευταία φορά που είχε επικοινωνία με τον Ερντογάν ήταν τον Μάι
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΕΚΤΑΚΤΟ: Απολύσεις όσων υπαλλήλων προσελήφθησαν στο Δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ - Δρομολογείται η Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών
- Χριστουγεννιάτικο bazaar από τους «Φίλους της Μέριμνας»
- Απεργία και σε Μετρό, τραμ και Ηλεκτρικό και σήμερα
- Αυτοί είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα
- Με μασωνική χειραψία επισφράγησαν την έγκριση των νέων βάρβαρων μέτρων Σαμαράς - Στουρνάρας!
- Όχι στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα – Συντονισμός δράσης στο δημόσιο τομέα για κινητοποιήσεις
- Το μιούζικαλ "Fame" για πρώτη φορά στην Αθήνα
- Dromeus Capital: Ειδικό κεφάλαιο για επενδύσεις σε ελληνικές μετοχές και ομόλογα
- Παπαδημούλης σε Ανδρουλάκη: «Ευχαριστώ, δεν θα πάρουμε»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Athina984
- Τελευταία Νέα Athina984
- Άσαντ: Η κάλπη αποφασίζει το μέλλον του
- Χανιά: Επίθεση σε βάρος αλλοδαπών
- Σύλληψη για χρέη πάνω από 7 εκατ. ευρώ
- Δάκρυσε ο Ομπάμα (video)
- Ταλαιπωρία για τους επιβάτες
- Επί τάπητος το ελληνικό χρέος
- Προβλέπει αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων
- Σύλληψη δραπέτη «πιστολέρο»
- Πάρκο.. τουαλέτας
- Ανθρωποκυνηγητό για μέλη της Χρυσής Αυγής
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στρατιώτες θεραπεύονται από το σοκ του Α' Παγκoσμίου πολέμου (vid)
- Η σούπερ ατάκα για το ελληνικό χρέος που σαρώνει στο διαδίκτυο (pic)
- Μείωση εξαγωγών κατά 6,6% τον Σεπτέμβριο
- ΧΑ: Στις 790,42 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών με πτώση 0,53%
- Το Lifestyle ξανα-πέθανε;
- Το πιο ζεστό χειροκρότημα στη Ζέτα από τον Μιχάλη της! (φωτό)
- Σάντος: «Η Εθνική είναι ανοιχτή σε όλους»
- Penelope Cruz – Javier Bardem: Παίζοντας στην παιδική χαρά με το Leo
- Ο διευθυντής ΚΟΤ εξελέγη αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού
- Reuters: Πολύ πιθανός ένας νέος γύρος συζητήσεων για την Ελλάδα