Απολογούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων

Στονεισαγγελέα απολογούνται εως αυτή τηνώρα οι 15 συλληφθέντες οι οποίοι εμπλέκονταιστο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων,μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος τηςΕΤΕΚΑ και του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός. Σύμφωναμε τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το κύκλωμαείχε διαθέσει παράνομα στην αγορά τηντελευταία διετία, περίπου 4,5 εκατομμύριαλίτρα λαθραίου πετρελαίου και οιδιαφυγόντες δασμοί και φόροι ξεπερνούντα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οισυλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίεςκακουργηματικού χαρακτήρα για σύστασηκαι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση,απάτη κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση,ενώ σε βάρος άλλων 9 ατόμων σχηματίστηκεδικογραφία.

Έωλεςκαι αστήρικτες χαρακτηρίζει τηςκατηγορίες που του αποδίδονται περίεμπλοκής του σε κύκλωμα λαθρεμπορίαςκαυσίμων, ο συλληφθείς πρόεδρος τηςΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑτρόμητοςΓιώργος Σπανός

Θετικήεξέλιξη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τηδικαστική έρευνα σχετικά με το λαθρεμπόριοκαυσίμων, τονίζοντας πάντως ότι πρέπεινα προχωρήσει σε βάθος.

Διαβάστε προηγούμενη αναλυτική είδηση εδώ

Keywords