Αμφιβολίες για τις συνθήκες θανάτου Τοντάσεφ
Ο πατέρας του Ιμπραγκίμ Τοντάσεφ, του νεαρούΤσετσένου που σκοτώθηκε την Τετάρτη από άνδρες του FBI κατά τη διάρκειατης ανάκρισής του για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, εξέφρασε αμφιβολίες για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του παιδιού του, μιλώντας στη δημόσια ρωσική τηλεόραση Russia Today.
"Πώςγίνεται να επιτέθηκε σε αστυνομικό, και ιδίως με ένα μαχαίρι, όπως λένε, αν ήταν μπροστά 5-6 από αυτούς", διερωτήθηκε ο Αμπντουλμπακί Τοντάσεφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε από το Γκρόζνι της Τσετσενίας.
"Ανδεν τον προκαλούσαν, ήταν πολύ ήρεμος, ποτέ δεν θα προχωρούσε σε μια επίθεση εναντίον κάποιου", πρόσθεσε ο πατέρας του 27χρονου που σκοτώθηκετην Τετάρτη στο Ορλάντο της Φλόριδας. Διέψευσε επίσης κατηγορηματικά ότι ο γιος του ήταν φανατικός ισλαμιστής.
"Ήταν όπως όλοι οι Τσετσένοι, τηρούσε τις επιταγές του Ισλάμ και αυτό είναι όλο", διευκρίνισε.
ΗΟμοσπονδιακή Αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο Ιμπραγκίμ Τοντάσεφ,που ανακρίθηκε στο σπίτι του στη Φλόριδα για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, σκοτώθηκε αφού επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναναστυνομικό.
Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο 27χρονος ομολόγησε ότι το 2011 διέπραξε τριπλή δολοφονία σε συνεργασία με τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ, έναν από τους φερόμενους ως δράστες των επιθέσεων της Βοστόνη. Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς ενώ ο 19χρονος αδελφός του,Τζοχάρ, τραυματίστηκε και συνελήφθη.
Οπατέρας του Ιμπραγκίμ είπε ότι το μόνο κοινό που είχε ο γιος του με τονΤαμερλάν ήταν ότι σύχναζαν στο ίδιο γυμναστήριο όπου εξασκούνταν στην πυγμαχία και τις πολεμικές τέχνες. Ο 27χρονος είχε φύγει στις ΗΠΑ για σπουδές και κατόπιν αποφάσισε να μείνει στη χώρα.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Dying Light
- 17 συμπτώματα του καρκίνου που συνήθως αγνοούμε
- H Έλλη Στάη απαντάει στην "Χρυσή Αυγή"! Το ρατσιστικό DNA του εν λόγω κόμματος..."
- Βραβεύσεις νικητών 3ου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία»
- Τόμας Πρωτόπαπας: Aύριο το μεσημέρι η επιμνημόσυνη δέηση
- Εγκαινιάστηκε το ιατρείο της Αργυρώς Λιόλιου - ΦΩΤΟ
- Ελένη Μενεγάκη: Με το ίδιο τσαντάκι τέσσερα χρόνια!
- ΕΕ: Απέσυρε τις προτάσεις σχετικά με τους νέους κανόνες για τη διάθεση ελαιόλαδου στα εστιατόρια
- Ξέσπασε σε λυγμούς η Μακρυπούλια!
- Σενάρια για Άγγελο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Athina984
- Τελευταία Νέα Athina984
- Αμφιβολίες για τις συνθήκες θανάτου Τοντάσεφ
- Η γυναίκα στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας
- Συζητούσαν επί 30 σερί ώρες!
- Νέο λουτρό αίματος στο Ιράκ
- Στις 4 Ιουνίου η τρόικα στην Αθήνα
- Στοιχεία για τα οχήματα της πολιτικής ηγεσίας
- Στουρνάρας για παραμονή τρόικας στην Αθήνα
- Επίσκεψη Τσίπρα στην Ισπανία
- Στο επίκεντρο και το αντιρατσιστικό ν/σ
- Νίγηρας: Δεκάδες νεκροί
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η Καραμανλή στο “Χαμόγελο του Παιδιού”
- Ένας απογοητευμένος δάσκαλος: «Mη φέρνετε τα παιδιά στα όριά τους»
- Είχε κρύψει στην καρότσα του φορτηγού του 27 λαθρομετανάστες
- Βόλεϊ: Ανανέωσε με Σμαραγδή, πήρε Καλντέιρα ο Ολυμπιακός
- Κρίμα που μία τέτοια συνέντευξη κράτησε μόνο τριάντα ώρες
- Ενα εντελώς μακάβριο βίντεο με... κιλά αίματος για την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων
- Προβόπουλος: Οι τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση θα ρίξουν χρήμα στην αγορά
- Τέλος ο Πόι
- ΔΝΤ: Mόνο με νέα ελάφρυνση...