Αλλαγή πλεύσης

Αλλαγή πλεύσης, λόγω κρίσης, και επαγγελματικά καθώς οι οικονομικές συγκυρίες οδηγούν πολλούς σήμερα στην αναζήτηση εναλλακτικών επαγγελματικών δρόμων, είτε πάνω στο αντικείμενό τους, είτε όχι.

Η έρευνα που επιμελήθηκαν οι Δέσποινα Μπαρδάκου, Πανδώρα Παφίλη, Χριστιάννα Κούσιου, Μαρία Παύλου, Ελευθερία Κουμάντου, Κωνσταντίνα Βρεττού και Δέσποινα Δευτεραίου και παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα στην εκπομπή της Νόνης Καραγιάννη, ασχολήθηκε με τη μετανάστευση λόγω κρίσης αλλά και την «αλλαγή πλεύσης» που ακολουθούν πολλοί, αναζητώντας μία καλύτερη επαγγελματική ζωή.

Τέσσερις νέοι

άνθρωποι που έχουν σπουδάσει αγροτική οικονομία και βιολογική γεωργία έκαναν πράξη μια ιδέα που έχει στόχο την απευθείας επαφή παραγωγών με τους καταναλωτές. Η ηλεκτρονική πύλη gyri.gr καθιστά δυνατή την αναλυτική πληροφόρηση του επισκέπτη για την εν γένει επαγγελματική δραστηριότητα παραγωγών, ενώσεων παραγωγών, αγροτικών συνεταιρισμών και των ενώσεων τους, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας στον τομέα παραγωγής ή και διάθεσης ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

«Η βασική ιδέα ήταν ότι ενώ η πλειοψηφία του κόσμου, των καταναλωτών αναγνωρίζει την αξία και την υψηλή ποιότητα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής γνωρίζει ελάχιστα για τους θεματοφύλακες της παραγωγής, δηλαδή τους παραγωγούς και τα προϊόντα τους. Αυτό σημαίνει ότι ενώ έχει θέση στη συνείδηση του καταναλωτή η ελληνική παραγωγή οι ΄Ελληνες παραγωγοί τυγχάνουν δυσανάλογα χαμηλής αναγνωρισιμότητας. Βασικός σκοπός λοιπόν του εγχειρήματός μας είναι να καλύψουμε αυτό το κενό αλλά να υπάρξουν και προσωπικά οφέλη για τον ΄Ελληνα καταναλωτή ο οποίος βλέπουμε ότι ιδιαίτερα τώρα σε περίοδο κρίσης διαμαρτύρεται για τις τιμές που βρίσκει στο ράφι. Εμείς θα του δώσουμε την ευκαιρία να έρθει σε απευθείας σε επαφή με τον παραγωγό. Να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης που λείπει αυτή τη στιγμή μεταξύ των δύο» είπε στον Αθήνα 984 ο Θοδωρής Μπένος ένας εκ των δημιουργών της ιστοσελίδας gyri.gr .

Έξυπνη επαγγελματική κίνηση ήταν και αυτή του Νίκου Χατζηπέτρου ο οποίος αν και χρόνια χονδρέμπορος άνοιξε ένα μπακάλικο στη Βόρεια Ελλάδα και πουλάει χύμα επώνυμα προϊόντα στη μισή τιμή αποφεύγοντας τις περισσότερες φορές τους μεσάζοντες.

«Έχουμε κάνει εδώ στην Θεσσαλονίκη σε ένα κεντρικό δρόμο ένα παραδοσιακό παντοπωλείο και όταν λέω παραδοσιακό εννοώ πως έχει μέσα μόνο τρόφιμα τα οποία τα πουλάμε σε χύμα μορφή όπως είναι ρύζια, όσπρια, μπαχαρικά, τραχανάς, τυριά, αλλαντικά , συσκευασμένα προϊόντα από οικοτεχνίες και βέβαια τα χύμα προϊόντα είναι επώνυμα αλλά τα πουλάμε χύμα, στα συσκευάζουμε εμείς μπροστά στον πελάτη και έτσι με αυτό τον τρόπο ο πελάτης κερδίζει από εμάς, γιατί παίρνει από μας ένα επώνυμο προϊόν και δεν πληρώνει την προστιθέμενη αξία του σούπερ μάρκετ . Τους δύσκολους καιρούς που ζούμε σκεφτήκαμε να κάνουμε μια κίνηση που θα προσελκύσουμε τον κόσμο ο οποίος θα μπει μέσα στο μαγαζί , να ψωνίσει και να φύγει ικανοποιημένος, οικονομικά κ
Keywords
Τυχαία Θέματα