Αυστραλία- Ομογένεια: εκλογικές ανατροπές

Η πρώτη Ελληνίδα που θα γινόταν υπουργός στην Αυστραλία, κινδυνεύει να μην εκλεγεί ούτε βουλευτής στη μεγαλύτερη έκπληξη των βουλευτικών εκλογών του Σαββάτου.

Η Σοφία Πανοπούλου-Μιραμπέλα, μέλος του αυστραλιανού κοινοβουλίου επί 12 χρόνια κατείχε την έδρα Ίντι στη Βικτόρια με μια διαφορά 9%.

Παρά τη νίκη του Συνασπισμού Φιλελευθέρων-Εθνικών και την αύξηση του ποσοστού του σε όλη την επικράτεια, στην έδρα Ίντι σημειώθηκε στροφή 9% σε βάρος της κ. Μιραμπέλα.

Έτσι μετά και την καταμέτρηση των δεύτερων προτιμήσεων η έδρα μάλλον θα καταλήξει στην ανεξάρτητη υποψήφια Κάθι Μαγκουάν που συγκεντρώνει

το 52% έναντι 48% της Σ. Μιραμπέλα.

Βεβαίως απομένουν να καταμετρηθούν 8200 επιστολικές ψήφοι αλλά οι ειδικοί δεν πιστεύουν πως η ομογενής βουλευτής θα τα καταφέρει.

Η κα Μιραμπέλα ήταν σκιώδης υπουργός Βιομηχανίας και ήταν βέβαιο ότι θα αναλάμβανε το ίδιο χαρτοφυλάκιο και στην κυβέρνηση του Τόνι 'Αμποτ.

Στην έδρα Μπάρτον της Νέας Νότιας Ουαλίας και ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση ο ομογενής Νικόλαος Βαρβερής είναι μόλις 68 ψήφους πίσω απόμ τον Εργατικό αντίπαλό του Στιβ Μακμάον ενώ στην έδρα Καπρικόρνια τους Κουίνσλαντ ο ομογενής Πίτερ Φριλίγκος προηγείται με μόλις 141 του αντιπάλου του ενώ μένει να καταμετρηθεί το 20% των ψήφων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα