Παίζει και ο πά-Γκος στις μεγάλες νίκες του Ολυμπιακού
Το μπάσκετ έχει αλλάξει πάρα πολύ, ορισμένα όμως από τα βασικά του αξιώματα παραμένουν αναλλοίωτα μέσα στο χρόνο. Πριν από 36 χρόνια είχαμε ταξιδέψει στο Ρότερνταμ για το προολυμπιακό τουρνουά κι εκεί, έμειναν στην ιστορία οι κραυγές του μακαρίτη υπεύθυνου επικοινωνίας της ΕΟΚ, Θόδωρου Μπαλφούσια, που από την εξέδρα φώναζε προς τους αναπληρωματικούς της Εθνικής ομάδας: "Όρθιοι παιδιά, σηκωθείτε. Παίζει κι ο πάγκος..."
Και ο πάγκος και ο... Γουίλιαμς-Γκος, θα προσθέταμε στην περίπτωση του Ολυμπιακού. Ο εξαφανισμένος στο Βελιγράδι Αμερικανός, μαζί με τον επίσης άορατο πριν από έξι βράδια, Σακίλ ΜακΚίσικ, έκαναν τη διαφορά και στήριξαν την τελική επικράτηση της ομάδας τους στο Πριγκιπάτο κόντρα στην Μονακό. Ένα σπουδαίο διπλό, που οι "ερυθρόλευκοι" είχαν απόλυτη ανάγκη, το φλέρταραν από το ξεκίνημα του ματς και το πήραν, ρίχνοντας πλέον την προσοχή τους στο ματς της Παρασκευής κόντρα στην Παρί των (φετινών) θαυμάτων.
Οι διαφορές είναι σημαντικές. Στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτίζαν, ο Ολυμπιακός πήρε μόλις 20 πόντους από τους παίκτες του πάγκου και ηττήθηκε. Στο Μονακό το αντίστοιχο νούμερο ήταν 45! Ένας πόντος πάνω από τους μισούς της ομάδας. Οι Πειραιώτες νίκησαν.
Μπροστάρηδες οι δυο Αμερικανοί.
Ο ΜακΚίσικ σε ρόλο ... Ζορό, στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν έπιασε στον ύπνο τους προσωπικούς του αντιπάλους, πατώντας το γκάζι με το γρήγορο πρώτο βήμα του, πηγαίνοντας σε σπεσιαλιτέ επιθέσεις ένας εναντίον ενός και ξαναβρίσκοντας το χέρι του από μακριά, σκοράροντας 3/6 τρίποντα, το ένα πιο σημαντικό από το άλλο.Ο Σακ ξεκίνησε πολύ ζεστός τη φετινή σεζόν, παίζοντας μόνο στην Ευρωλίγκα. Στα πρώτα εφτά ματς ήταν ασταμάτητος με 11.5 πόντους και σουτάροντας 11/24 τρ (45.8%), δικαιώνοντας και τη δική του πολλή δουλειά στο σουτ, που έκανε όλο το καλοκαίρι. Ακολούθησαν τέσσερις αγώνες που τον... ψάχναμε. Ο μέσος όρος του έπεφτε στους 4.6π, με συνολικά 3/14 τρίποντα, δηλαδή μόλις 21.4%! Στη σάλα Γκαστόν Μεντεσέν, ο Μακ Κίσικ το πήρε από την αρχή. Εξελίχθηκε αμέσως σε παράγοντας νίκης και θυμήθηκε τις επιδόσεις του στο ξεκίνημα της χρονιάς, τελειώνοντας το ματς με 18π και 3/6 τρ. Σπουδαίος! Και ο Γουίλιαμς-Γκος που στο Βελιγράδι έχανε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, εμφανίστηκε όπως θέλει ο Μπαρτζώκας που τόσο πολύ του έχει εμπιστοσύνη. Δυναμικός στην άμυνα, αποφασιστικός στην επίθεση. Να μη διστάζει, να μη φοβάται, να πασάρει.
Ο καλός Γουίλιαμς-Γκος τα έχει όλα αυτά και δίνει στον Ολυμπιακό σπουδαίες λύσεις. Το πρόβλημα του είναι, όπως ξέρουμε όλοι, η διάρκεια και η σταθερότητα του, όταν βέβαια δεν τραυματίζεται. Αυτή τη φορά όλα του πήγαν πρίμα, έμεινε μέχρι το τέλος πήρε σπουδαίες αποφάσεις, έβαλε τα μεγάλα σουτ και έβαλε μια μονογραφή στη νίκη... Η επιστροφή του λαβωμένου Βεζένκοβ
Παρότι ο Ολυμπιακός δεν πήρε σε αυτό το ματς τις λύσεις που ήθελε από τους δυο σέντερ (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) είχε τον τρόπο να κερδίσει σε μια δύσκολη (όχι λόγω ατμόσφαιρας, αλλά ελέω δυναμικότητας της Μονακό) έδρα. Πρώτα απ' όλα είχε ξανά τον Σάσα Βεζένκοβ.
Όχι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αφού το πρωί του αγώνα έπαθε αμυγδαλίτιδα και έπαιρνε αντιβίωση, ενώ σε μια φάση του δεύτερου ημιχρόνου έφαγε μια κουτουλιά, που του στοίχισε ένα... μπλαβί μάτι. Οι πόντοι του επέστρεψαν, έστω και μέσα σε ένα σωρό από προβλήματα.
Το χέρι του δεν λάθεψε στο τέλος όταν εκτόξευσε τη διαφορά στο +10 και ουσιαστικά εξασφάλιζε και τη νίκη του Ολυμπιακού 1:26 πριν από τέλος.
Είναι διαφορετικός ο Ολυμπιακός με τον Βεζένκοβ στο ρόστερ του γιατί έχει μια μοναδική ικανότητα να σκοράρει χωρίς κόπο και με την αντίπαλη άμυνα να μην προλαβαίνει το μαρκάρισμα του. Η επαφή με το καλάθι είναι τρομερή, ακόμα και όταν του έχουν... βουλώσει το μάτι.
Τα 21 σουτ του ΦουρνιέΟ Ολυμπιακός δεν έπαιξε το συνηθισμένο μπάσκετ με τις πολλές συνεργασίες. Συνήθως έχει περισσότερες ασίστ από τους αντιπάλους του, στο Μονακό έδωσε λιγότερες (16 έναντι 22) και βρήκε πόντους στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός, που αρέσει τόσο στον Γουίλιαμς-Γκός όσο και στον ΜακΚίσικ.
Βλέποντας όλα αυτά ο Φουρνιέ πήρε κι αυτός τις πρωτοβουλίες και... του έδωσε να καταλάβει. Τα 21 σουτ που επιχείρησε είναι πάρα πολλά, ειδικά επειδή ευστόχησε μόλις σε εφτά απ' αυτά, ωστόσο, ο Μπαρτζώκας έσπευσε να επιβεβαιώσει αυτό που βλέπουμε. Ο Γάλλος έχει το ελεύθερο να σουτάρει, πολλές φορές και να υπερβάλλει.
Άλλωστε από τα εφτά σουτ στα οποία ευστόχησε οι πόντοι που πήρε ο Ολυμπιακός ήταν όλοι πολύτιμοι σε ένα ματς που μέχρι να κάνει ο Ολυμπιακός το 9-0 που τον έσπρωξε μέχρι τη νίκη, ήταν πολύ κλειστό και είχε 16 αλλαγές στην πρωτοπορία του σκορ. Πότε ο ένας, πότε ο άλλος.
Και οι τρεις κοντοίΕν τέλει το ματς κερδήθηκε οριστικά όταν ο Φουρνιέ πέρασε στον πάγκο και ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με τρεις κοντούς. Ο Γουόκαπ ξαναπέρασε συνεχίζοντας το μεστό παιχνίδι του, γεμίζοντας την στατιστική του (8π, 6ρ και 4 ασίστ) μπαίνοντας δίπλα σε Γουίλιαμς-Γκος και ΜακΚίσικ, που κράτησαν την μπάλα, έβγαλαν τις άμυνες και σκόραραν όταν χρειαζόταν.
Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ζητούσε και ήθελε πολύ, μετά την ήττα του στο Βελιγράδι. Το κυριότερο είναι ότι διάβασε τα λάθη του, διόρθωσε τις αδυναμίες του και παρουσιάστηκε διαφορετικός σε ένα δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι. Έφτασε πλέον τις εννιά νίκες σε 13 αγώνες και βαδίζοντας σιγά-σιγά προς την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου είναι έτοιμος να ... πάρει κεφάλι στην κατάταξη.
Η Παρί είναι η επόμενη αντίπαλος. Μια ομάδα που παίζει με άγνοια κινδύνου και αποτελεί ό,τι πιο φρέσκο έχει να παρουσιάσει η Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια. Με μπάσκετ αλάνας, επιβεβλημένο ίσως λόγω της παρουσίας των ... κοντών δαιμόνων στην περιφέρεια όχι μόνο δεν μετατράπηκε σε κομπάρσο, όπως πολλοί θα πίστευαν, αλλά αφήνει μπιλιετάκια σε κάθε αντιπαλό της, είτε εντός, είτε εκτός έδρας.
Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι πολύ σοβαρός για να κάνει τη ζωή δύσκολη στους Παριζιάνους. Δεν έχει το χρόνο να προετοιμαστεί, αλλά αυτό το ξέρει. Η Ευρωλίγκα είναι αμείλικτη. Αδυσώπητα σκληρή και ιδιαίτερη. Μέσα σε λίγες ώρες βρίσκεσαι από την κόλαση στον παράδεισο. ..
ΥΓ: Το Αμπου Ντάμπι μπορεί να διοργανώσει το καλύτερο Final Four όλων των εποχών, δε λέω. Να τρίβουν τα μάτια τους όλοι και να... ζητάνε να βάλουν δανεικές κελεμπίες. Δεν ξέρουμε, βέβαια, αν οι φίλαθλοι που θα πάνε (αν πάνε) μέχρι τον μακρινό προορισμό θα αντέξουν τις θερμοκρασίες του εμιράτου, ειδικά πηγαίνοντας και φεύγοντας από την πολυτελή αρένα όπου θα φιλοξενηθεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Σιγά όμως μην η πλειοψηφία των μετόχων κάτσει και σκεφτεί την άνεση και την εξυπηρέτηση των φιλάθλων. Ας είναι καλά τα Ηνωμένα Αραβικά... Δολάρια
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Οπαδικό επεισόδιο στον Γέρακα – Στο νοσοκομείο δύο νεαροί
- Ολυμπιακός: Η κίνηση της Νικόλ Ελευθεριάδου για το "κακό το μάτι" μετά τον τραυματισμό του Βεζένκοβ
- Παίζει και ο πά-Γκος στις μεγάλες νίκες του Ολυμπιακού
- Survivor 5/12: Σκηνές απείρου κάλλους ανάμεσα σε Νίνο και Βίκυ
- Σύμφωνα με τους Τούρκους «Η Σαουδική Αραβία θέλει 100 μαχητικά ΚΑΑΝ», ενώ είναι ανέτοιμα!
- Βασίλης Σπανούλης: «Γλυκόπικρο που έβαλα το σουτ στο τελευταίο ματς του Διαμαντίδη»
- Καιρός: Bροχές και τοπικές καταιγίδες
- O Άντονι Μαρσιάλ μας παίρνει στα σοβαρά και το δείχνει...
- Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» αφιέρωσαν το «διπλό» στον γιατρό της ομάδας (vid)
- Garden Cup: Νικητής ο Αλκαράθ στη Νέα Υόρκη (vids)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sport 24
- Ολυμπιακός: Η κίνηση της Νικόλ Ελευθεριάδου για το "κακό το μάτι" μετά τον τραυματισμό του Βεζένκοβ
- Παίζει και ο πά-Γκος στις μεγάλες νίκες του Ολυμπιακού
- Ολυμπιακός: Η επανάσταση των υποτιμημένων και η θολούρα του Φουρνιέ
- Κατερίνα Στεφανίδη: Χαμογελαστή και ξέγνοιαστη στην Κόστα Ρίκα, απολαμβάνοντας τις διακοπές της
- Ολυμπιακός: Πού θα δείτε τον μεγάλο αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε στον Ρέντη για το Champions League βόλεϊ ανδρών
- NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Για να νικήσουμε τους Σέλτικς πρέπει να βάλουμε περισσότερους πόντους από αυτούς, αν βάλουν 95, να βάλουμε 96"
- Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε την Τότεναμ και το Λάτσιο - Νάπολι για το Coppa Italia
- Παρτίζαν - Παναθηναϊκός AKTOR: Πού θα δείτε τη μάχη του "τριφυλλιού" κόντρα στο σύνολο του Ομπράντοβιτς
- Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Πού θα δείτε τα Πανιώνιος - Πανσερραϊκός και Αστέρας AKTOR - Ζάκυνθος
- Μπέριλ για Σακίλ ΜακΚίσικ μετά το διπλό επί της Μονακό: "Συγχαρητήρια αγάπη μου"
- Τελευταία Νέα Sport 24
- Παίζει και ο πά-Γκος στις μεγάλες νίκες του Ολυμπιακού
- NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Για να νικήσουμε τους Σέλτικς πρέπει να βάλουμε περισσότερους πόντους από αυτούς, αν βάλουν 95, να βάλουμε 96"
- Κατερίνα Στεφανίδη: Χαμογελαστή και ξέγνοιαστη στην Κόστα Ρίκα, απολαμβάνοντας τις διακοπές της
- Ολυμπιακός: Πού θα δείτε τον μεγάλο αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε στον Ρέντη για το Champions League βόλεϊ ανδρών
- Μπέριλ για Σακίλ ΜακΚίσικ μετά το διπλό επί της Μονακό: "Συγχαρητήρια αγάπη μου"
- Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε την Τότεναμ και το Λάτσιο - Νάπολι για το Coppa Italia
- Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Πού θα δείτε τα Πανιώνιος - Πανσερραϊκός και Αστέρας AKTOR - Ζάκυνθος
- Παρτίζαν - Παναθηναϊκός AKTOR: Πού θα δείτε τη μάχη του "τριφυλλιού" κόντρα στο σύνολο του Ομπράντοβιτς
- Ολυμπιακός: Η κίνηση της Νικόλ Ελευθεριάδου για το "κακό το μάτι" μετά τον τραυματισμό του Βεζένκοβ
- NBA, τα αποτελέσματα της βραδιάς: Οι Σέλτικς λύγισαν τους Πίστονς, οι Μάτζικ έστειλαν ακόμα πιο χαμηλά τους Σίξερς
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Σύμφωνα με τους Τούρκους «Η Σαουδική Αραβία θέλει 100 μαχητικά ΚΑΑΝ», ενώ είναι ανέτοιμα!
- Πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας: Δερματολόγοι απαντούν και εκπλήσσουν
- Ολυμπιακός: Που θα δείτε το μεγάλο παιχνίδι με την Φενερμπαχτσέ
- Μην φάτε ξανά ποτέ ένα από αυτά τα πέντε ψάρια
- Υπόθεση αστυνομικού της Βουλής: «Θα έχουμε εξελίξεις που δεν μπορούμε να φανταστούμε» (vid)
- «Τελικός» πρόκρισης για Παναθηναϊκό στη Σερβία
- Σαν Σήμερα: Ο αγώνας που ο Φερστάπεν οδήγησε βρόμικα κόντρα στον Χάμιλτον (vid)
- Η μεγάλη συνέντευξη του Μαρινάκη στο Sky Sports: Η υπόσχεση που κράτησε, ο Ολυμπιακός και τα όνειρά του
- Με στόχο το 3ο ο Ολυμπιακός
- Mαρινάκης: Η συνέντευξη στο Sky Sports