Νόβακ: "Η FIBA είναι ανοιχτή σε πιθανή συνεργασία με την EuroLeague"

Αφού παρακολούθησε τον τελικό του Europe Cup, εκεί όπου η γηπεδούχος Νες Ζιόνα κατέκτησε τον τίτλο, ο εκτελεστικός διευθυντής της FIBA, Καμίλ Νόβακ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την EuroLeague, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και την αποτυχία της European Super League.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του σε Ισραηλινά μέσα, ο Καμίλ Νόβακ αναφέρθηκε στην διαμάχη με την EuroLeague και πόσο αυτό απασχολεί την παγκόσμια ομοσπονδία, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο πλευρών. "Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί την FIBA είναι η διαμάχη της με την EuroLeague. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες αλλά πάνω απ' όλα θέλουμε να προστατεύσουμε το άθλημα. Χωρίς όραμα, ο αθλητισμός θα πεθάνει".

Μεταξύ άλλων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αποτυχημένο ποδοσφαιρικό εγχείρημα που ακούει στο όνομα, European Super League. "Κάθε άθλημα έχει τις κορυφαίες ομάδες του. Αλλά το θέμα είναι ότι και άλλοι σύλλογοι θέλουν να βρεθούν στην κορυφή. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τι θέλουν οι φίλαθλοι. Δεν θέλουν τίποτα που θα βλάψει την ανταγωνιστικότητα του αθλήματος. Ο ανταγωνισμός είναι αυτός που κάνει τους πάντες να δουλεύουν πιο σκληρά και τους φιλάθλους να δίνουν λεφτά".

Keywords
Τυχαία Θέματα