"Άναψε φωτιές" ο Γιός Φερστάπεν: "Αν μείνει ο Χόρνερ η Red Bull θα διαλυθεί'

17:32 3/3/2024 - Πηγή: Sport 24

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας η Red Bull GmbH της Αυστρίας ανακοίνωσε πως, έπειτα από τη διεξοδική έρευνά της, απαλλάσσει τον Κρίστιαν Χόρνερ από τις κατηγορίες περί “απρεπούς συμπεριφοράς” που κατήγγειλε γυναίκα υπάλληλος της Red Bull Racing.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα διέρρευσαν στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς υψηλόβαθμων στελεχών της

FIA, της Formula 1 και τον ομάδων φωτογραφικά στοιχεία του φακέλου της έρευνας.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος της FIA Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ και ο διευθύνων σύμβουλος της F1 Στέφανο Ντομενικάλι είχαν συνάντηση, στο παριθώριο του GP του Μπαχρέιν, προκειμένου να καθορίσουν αν θα πρέπει να παρέμβουν για να λύσουν ένα θέμα που δυσφημεί τη Formula 1, ή αν παραμένει κάτι που πρέπει να επιλύσει εσωτερικά η Red Bull.

Μέσα σε όλα αυτά, και ενώ διεξάγεται έρευνα αν τα emails είναι αυθεντικά και οι αντίπαλοι άλλων ομάδων αυξάνουν την πίεση προς τον Χόρνερ, ο Βρετανός διευθυντής της RBR βρήκε και έναν εσωτερικό εχθρό, που όμως έχει βαρύνουσα άποψη: τον πατέρα του Μαξ Φερστάπεν, Γιός.


“Υπάρχει ένταση εδώ όσο μένει στη θέση του” δήλωσε ο Γιός Φερστάπεν στην αγγλική εφημερίδα The Daily Mail. “Η ομάδα βρίσκεται σε κίνδυνο να διαλυθεί. Δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι όπως είναι τώρα. Θα εκραγεί. Παριστάνει το θύμα, ενώ είναι εκείνος που προκαλεί τα προβλήματα”.

Όταν η αγγλική εφημερίδα ανέφερε στον πρώην οδηγό της F1 τη φήμη ότι μπορεί να ήταν εκείνος που έκανε τη διαρροή του φωτογραφικού υλικού, ο Γιος Φερστάπεν είπε: “Αυτό δεν θα είχε κανένα νόημα. Γιατί να κάνω κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που ο Μαξ τα πάει τόσο καλά εδώ;”.


Πριν από τα λόγια του Γιός Φερστάπεν, ο Χόρνερ δέχθηκε στο πλαίσιο του GP του Μπαχρέιν καταιγισμό ερωτήσεων, και μάλιστα σε μία από αυτές -για το αν είναι αυθεντικά τα μηνύματα που διέρρευσαν μέσω του WhatsApp- ο επικεφαλής επικοινωνίας της Red Bull Πολ Σμιθ αναγκάστηκε να παρέμβει και να διακόψει τη διαδικασία.

Και ο Χόρνερ είπε: “Δεν θα σχολιάσω τα κίνητρα που μπορεί να είχε ο οποιοσδήποτε για να κάνει κάτι τέτοιο. Η αφοσίωσή μου είναι σε αυτή την ομάδα, στην οικογένειά μου, στη γυναίκα μου, και στο να μείνω στους αγώνες.

Έχω την υποστήριξη μιας εκπληκτικής οικογένειας, μιας εκπληκτικής γυναίκας και μιας εκπληκτικής ομάδας. Στόχος μου είναι να αγωνίζομαι, να κερδίζουμε αγώνες και να κάνω το καλύτερο που μπορώ”, πρόσθσε ο Βρετανός.

Ένας από τους αντίπαλους διευθυντές που αύξησαν την πίεση κατά του Κρίστιαν Χόρνερ είναι ο Τότο Βολφ της Mercedes, ζητώντας από τη FIA “να ρυθμίσει την πυξίδα της προς τη σωστή κατεύθυνση”.


Συγκεκριμένα, ο Αυστριακός είπε: “Πιστεύω ότι ο χειρισμός αυτής της υπόθεσης είναι πολύ κρίσιμος για τη Formula 1. Δεν είναι στο χέρι των αγωνιζόμενων να επιλύσουν το θέμα, και πρέπει να κοιτάζουμε τους εαυτούς μας σχετικά με τις πράξεις που πρέπει να κάνουμε για την ισότητα και τη διαφορετικότητα. Και αυτό κάνουμε.

Είμαι περήφανους που είμαστε πρωτοπόροι σε αυτό. Το να κρίνει έναν άλλον άνθρωπο και μια άλλη ομάδα είναι αρμοδιότητα της FIA. Έχουν το θέμα στα χέρια τους. Από τη στιγμή που συνεχίζω να αμφιβάλω για το χειρισμό του θέματος, δεν κάνω καλό διότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί ότι αφορά σε μια διαμάχη ισχύος στη Formula 1.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν νομίζω ότι είναι στο χέρι των ομάδων, είναι ένα πολύ μεγαλύτερο θέμα και δεν θέλω να φανεί απλά ότι ο τύπος από τη Mercedes ή ο τύπος από τη McLaren μιλάει για τον τύπο από τη Red Bull. Οπότε, ας δούμε πού θα πάει τις επόμενες μέρες, κι ελπίζω ότι η αρχή του σπορ και ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων έχουν ρυθμίσει σωστά την πυξίδα”, κατέληξε ο Βολφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα