Ζημιές – μαμούθ για τον δισεκατομμυριούχο Φίλιπ Γκριν

14:24 12/9/2019 - Πηγή: In.gr

Ζημιές – μαμούθ ανακοίνωσε ο όμιλος Arcadia που περιλαμβάνει μεταξύ άλλα τα brands (Topshop, Topman, Wallis, Evans, Burton, Miss Selfridge, Dorothy Perkins και Outfit) καθώς είδε το κύκλο εργασιών του να μειώνεται κατά 4,5% με τις ζημιές να φτάσουν τα 207 εκ. δολάρια.

Η κρίση που αντιμετωπίζει η αυτοκρατορία του Φίλιπ Γκριν φέρεται να απειλεί  και το εμβληματικό κατάστημα της αλυσίδας Top

Shop στην Oxford Street, το οποίο βαρύνεται με υποθήκη ύψους 381 εκατ. δολαρίων.

Τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το capital.gr,  ο μεγιστάνας του λιανεμπορίου Mike Ashley (σ.σ. ιδρυτής και CEO της Sports Direct, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής αθλητικών ειδών στη Βρετανία) ανακοίνωσε λειτουργικές ζημίες για το σύνολο της χρήσης ύψους 65,9 εκατ. δολαρίων, εξέλιξη που σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την εξαγορά της House of Fraser, της προβληματικής αλυσίδας καταστημάτων που κάποτε είχε χαρακτηριστεί ως «Harrods των κεντρικών δρόμων».

H εταιρεία John Lewis, που θεωρείται ευρέως μία από τις καλύτερες βρετανικές αλυσίδες καταστημάτων λιανικής, ανακοίνωσε ότι η κερδοφορία της τον Ιούλιο «βυθίστηκε» κατά 99%. «Πρόκειται για τεράστια, τεράστια πτώση», λέει ο Hyman. «Όταν βλέπεις μια επιχείρηση όπως η John Lewis να αντιμετωπίζει προβλήματα, τότε ο Θεός να βοηθήσει του υπόλοιπους», σημειώνει.

Ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου βρίσκονται υπό σοβαρή απειλή και ο ευρύτερος φόβος ότι επίκειται το «τέλος» των κεντρικών εμπορικών δρόμων στη Βρετανία αποτελεί μια ακόμη κακή είδηση, που επέρχεται παράλληλα με το Brexit. Και παρότι δεν συνδέεται με αυτό, είναι εξίσου αποθαρρυντική.

Keywords
Τυχαία Θέματα