Ζ. Κωνσταντοπούλου στο One Channel: Ο Γαβράς είχε υποχρέωση να διασταυρώσει το σενάριο Βαρουφάκη

16:50 12/9/2019 - Πηγή: In.gr

Για την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο δωμάτιο» και την ανοιχτή επιστολή που έστειλε στον σκηνοθέτη μίλησε στην εκπομπή One Report η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μαζί με τον κριτικό κινηματογράφου, Γιάννη Ζουμπουλάκη.

Η κ. Κωνσταντοπούλου εξήγησε τους λόγους που την ώθησαν να αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook

ανοιχτή επιστολή προς τον σκηνοθέτη, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, για τους χειρισμούς του το πρώτο εξάμηνο του 2015, καταλογίζοντάς του «μειωμένη αξιοπιστία».

«Επειδή πρόκειται για γεγονότα πρόσφατα και τραυματικά, γνωστά σε όσους υπηρετήσαμε από θέση ευθύνης εκείνη την περίοδο, ο κ. Γαβράς είχε την υποχρέωση να τα διασταυρώσει πριν υιοθετήσει το σενάριο αυτοηρωοποίησης του Βαρουφάκη» δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας προσέγγισε το θέμα κοινωνικά και πολιτικά και όχι καλλιτεχνικά. «Όταν μιλάμε για τέτοια γεγονότα, όχι για μια φανταστική χώρα ούτε για μια φανταστική περίοδο, αλλά για την Ελλάδα του 2015 και για το ρόλο που διαδραμάτισαν πρόσωπα τα οποία έπαιξαν καθοριστικό και μοιραίο ρόλο, τότε δεν είναι ζήτημα καλλιτεχνικής ελευθερίας» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «ο κ. Γαβράς δεν έχει το δικαίωμα να παρουσιάζει τα ιστορικά γεγονότα με τη μονομέρεια της ιδιοτελούς αυτοπροβολής του Βαρουφάκη».

Για τον σκηνοθέτη υποστήριξε πως πρόκειται για «έναν άνθρωπο με πολιτική άποψη, γνώση και εμπειρία, ο οποίος είναι από τους πρώτους που το 2015 υπέγραψαν, στηρίζοντας το Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους και το Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους», ενώ για τον κ. Βαρουφάκη σημείωσε πως είναι ένας άνθρωπος ο οποίος πρέπει να δώσει σοβαρότατες εξηγήσεις για τις πράξεις του κατά την υπουργική του θητεία και του οποίου η εκδοχή των γεγονότων του 2015 δεν μπορεί να είναι η κυριαρχούσα.

Το βασικό κίνητρο της κ. Κωνσταντοπούλου για τη σύνταξη και αποστολή της επιστολής ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους της ταινίας, μιας κυβέρνησης ανήμπορης να αντιδράσει στις πιέσεις των δανειστών.

«Οι δανειστές λειτούργησαν πραξικοπηματικά και εγκληματικά», δήλωσε εμφατικά. Τέλος, σχολίασε τη δήλωση Βαρουφάκη περί δημοσίευσης των μαγνητοφωνήσεων του Eurogroup υποστηρίζοντας πως αφενός η «η αξιοπιστία Βαρουφάκη είναι πάρα πολύ μειωμένη» και αφετέρου «θα έπρεπε να ήταν καθήκον του κ. Βαρουφάκη να υποβάλει τις μαγνητοφωνήσεις στο υπουργικό συμβούλιο». Παρά το γεγονός πως η επιστολή της δεν είναι μια δίκη εναντίον του Γαβρά, σύμφωνα με την ίδια, περιμένει ωστόσο μια απάντηση από το σκηνοθέτη.

Πηγή: onetv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κωνσταντοπούλου, One Channel, Λάθος, Γαβρά, Βαρουφάκη – Μονομερής,konstantopoulou, One Channel, lathos, gavra, varoufaki – monomeris