Βρετανία: Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου

15:13 4/7/2019 - Πηγή: In.gr

Πτώση κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, λόγω των στοιχείων που έδειξαν μικρότερη της αναμενόμενης μείωσης στα αμερικανικά αποθέματα αργού καθώς και των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν πτώση 2 σεντς ή 0,03% στα 63,80 δολάρια το βαρέλια στις 13:55 ώρα Ελλάδας.

Χθες κατέγραψαν άνοδο 2,3%. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν πτώση κατά 23 σεντς ή 0,40% στα 57,11 δολάρια το βαρέλι, ενώ χθες ενισχύθηκαν κατά 1,9%.

Οι αγορές φάνηκαν να μην επηρεάζονται από τη σύλληψη στο Γιβραλτάρ από μέλη του βρετανικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού ενός σουπερτάνκερ που πιθανόν να μετέφερε ιρανικό αργό προς τη Συρία, ενώ κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ για τις μυστηριώδεις επιθέσεις εναντίον δεξαμενοπλοίων στον Κόλπο του Ομάν τους τελευταίους μήνες.

«Τα κέρδη περιορίστηκαν από την ανακοίνωση της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενεργειακής Πληροφόρησης (EIA) για μείωση σε εβδομαδιαία βάση κατά 1,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα στα αποθέματα αργού συγκριτικά με την πρόβλεψη των αναλυτών για 3 εκατ. βαρέλια και με τα 5 εκατ. βαρέλια που ανακοίνωσε το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο (API) μία ημέρα νωρίτερα», ανέφερε η Cantor Fitzgerald Europe. «Αρνητικοί παράγοντες είναι και οι ενδείξεις για ανάκαμψη στις εξαγωγές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα τον Ιούνιο και η αύξηση της παραγωγής στην Αργεντινή τον Μάιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα