Βολιβία : Ελουσαν δήμαρχο με κόκκινη μπογιά και της έκοψαν τα μαλλιά

21:05 7/11/2019 - Πηγή: In.gr

Η δήμαρχος μιας μικρής πόλης στη Βολιβία δέχτηκε επίθεση από από διαδηλωτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι την έσυραν στους δρόμους ξυπόλητη, την περιέλουσαν με κόκκινη μπογιά και την κούρεψαν με το ζόρι.

Η Πατρίτσια Αρτσε του κυβερνώντος κόμματος Mas παραδόθηκε από το πλήθος στην αστυνομία μετά από αρκετές ώρες.

Αυτό είναι το τελευταίο χρονικά περιστατικό σε μια σειρά βίαιων συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών της κυβέρνησης και των

πολιτικών τους αντιπάλων, μετά από τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής.

Τι συνέβη

Μια ομάδα αντικυβενητικών διαδηλωτών απέκλεισε μια γέφυρα στο Βίντο, μια μικρή πόλη στην επαρχία Κοτσαμπάμπα της κεντρικής Βολιβία, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων που ακολούθησαν τις προεδρικές εκλογές στις 20 Οκτωβρίου.

Φήμες διαδόθηκαν ότι δύο διαδηλωτές είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με υποστηρικτές του προέδρου, Εβο Μοράλες, και μια οργισμένη ομάδα πήγε στο δημαρχείο.

Οπως μεταδίδει το BBC, το μαινόμενο πλήθος κατηγόρησε την δήμαρχο Αρτσε ότι έβαλε δικά της άτομα να διαλύσουν την αντικυβερνητική διαδήλωση και της απέδωσε την ευθύνη για τους φημολογούμενους θανάτους, ένας εκ των οποίων επιβεβαιώθηκε αργότερα.

Εν μέσω συνθημάτων με τα οποία την αποκαλούσαν «δολοφόνο», μασκοφόροι την έσυραν ξυπόλητη στους δρόμους της πόλης μέχρι την γέφυρα όπου λάμβαναν χώρα οι ταραχές.

Εκεί, την ανάγκασαν να γονατίσει, έκοψαν τα μαλλιά της και την περιέλουσαν με κόκκινη μπογιά, ενώ την ανάγκασαν να υπογράψει επιστολή παραίτησής της.

Τελικά, την παρέδωσαν στην αστυνομία που την μετέφερε στο κέντρο υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα