Βηρυτός : Απίστευτες ανθρώπινες ιστορίες μέσα στα ερείπια

23:31 9/8/2020 - Πηγή: In.gr

Κατακλύζονται τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και τα social media από νέα βίντεο της τρομακτικής έκρηξης που κατέστρεψε τη μισή Βηρυτό. Απίστευτες ανθρώπινες ιστορίες εκτυλίσσονται μέσα στα ερείπια.

Το πρώτο κλάμα του Ναμπίλ ακούστηκε δευτερόλεπτα πριν τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό. Ο πατέρας του τον πήρε στα χέρια του και γεμάτος αίματα κάθισε στο πάτωμα.

Λίγο μετά πήρε την γυναίκα του και το νεογέννητό τους και πήγαν σε άλλο μαιευτήριο.

Η πρώτη έκρηξη προκαλεί πανικό. Η μεγάλη εκτόνωση φέρνει την καταστροφή. Οι κάμερες του ιατρικού κέντρου καταγράφουν την καταστροφή. Πόρτες και τζάμια ξηλώνονται και θρυμματίζονται, γιατροί και νοσοκόμες οδηγούν έξω τους τραυματισμένους ασθενείς.

Στην πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής τους οι νεόνυμφοι απολαμβάνουν τη φωτογράφιση. Οι συγκλονιστικές εικόνες μπήκαν στο επίσημο βίντεο του γάμου τους, στις αναμνήσεις μιας ζωής. Με την ευτυχία στο πρόσωπό τους, οι μελλόνυμφοι βαδίζουν προς το ιερό. Ένας βόμβος, μία δόνηση, ένας τριγμός, χαλάει τη στιγμή.

Χιλιάδες οι άστεγοι

Τριακόσιες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι. Ένας από αυτούς, πατέρας δύο παιδιών, περιγράφει ότι έζησε.

«Βλέπω καφέ καπνό και πιστεύω ότι ήταν απλός βομβαρδισμός, μετά από αυτό βλέπω κόκκινες φλόγες και μία μεγάλη έκρηξη. Γύρισα και ένιωσα σαν να πετάω, έπεσα στο πάτωμα».

Οι Λιβανέζοι λένε ότι για να σταθούν στα πόδια τους πρέπει να είναι μια γροθιά, όπως ο ήρωας με το ένα πόδι. Ο Γιουλί Νασίφ είναι ο ιερέας της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στη Βηρυτό και μιλάει για θαύμα. Ο ναός έπαθε ζημιές όμως το ιερό έμεινε ανέγγιχτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα