Βαρύ το κλίμα στο Μαξίμου – Τα προβλήματα πνίγουν την κυβέρνηση

06:05 22/3/2019 - Πηγή: In.gr

Ενας από τους νόμους του Μέρφι λέει: «Όταν τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, θα γίνουν. Και κάθε φορά που τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα, κάπου έχεις κάνει λάθος».

Με αυτό το σκεπτικό πορεύεται πλέον η κυβέρνηση και το κλίμα είναι ήδη πολύ βαρύ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κάθε ημέρα που περνά επιβαρύνει έτι περαιτέρω την κατάσταση που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Μπορεί

οι τελευταίες ημέρες να κύλησαν στους ρυθμούς μιας καλής συγκυρίας με την τριμερή και την παρουσία Πομπέο (συνεργασία που είχε θεμελιωθεί επί Γ. Παπανδρέου), ωστόσο, τα υπόλοιπα προβλήματα δεν μπορούν να μπουν κάτω από το χαλάκι. Δεν μπορούν να κρυφτούν ούτε στις ντουλάπες του Μαξίμου, ούτε βεβαίως στις θεωρίες συνωμοσίας με τις οποίες διανθίζει την καθημερινότητά μας μια κυβέρνηση που φθίνει.

Το γνωρίζουν αυτό και οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί μόνο να μιλήσει κανείς μαζί τους κατ’ ιδίαν για να καταλάβει την απογοήτευσή τους. Και κυρίως να αισθανθεί την αδυναμία τους να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Με έναν αστερίσκο. Οι περισσότεροι λένε ότι μπορεί να αλλάξει το κλίμα μόνο με ένα θετικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Κι αυτό το θετικό δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια διαφορά με τη ΝΔ κάτω από τις 3 μονάδες κι ένας περιορισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα ποσοστό στο 30% ή και κάτω από αυτό.

Μόνον έτσι θα μπορέσουν να πάνε με κάποιες ελπίδες για αξιοπρεπή ήττα στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές μετά τις 26 Μαίου.

Η «χαλαρή» ψήφος είναι αυτή που ανησυχεί και τη ΝΔ γι’ αυτό δίνει στις ευρωεκλογές δημοψηφισματικό χαρακτήρα και καλεί σε γενικό προσκλητήριο.

Δίνουν αγώνα αλλά…

Στην κυβέρνηση δίνουν αγώνα για να αναστρέψουν την καθοδική πορεία η οποία ενισχύεται από καθημερινά «επεισόδια».

Ειδικά τις τελευταίες δύο ημέρες η τραγική θέση στην οποία βρέθηκε ο υπουργός Νίκος Παππάς στη Μακεδονία, έκανε μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση.

Το Βατερλό της Novartis, οι κωμικοτραγικές καταστάσεις στη Βουλή με τα σχέδια διάσωσης της Κουντουρά αλλά και τα νέα για την οικονομία, έχουν προκαλέσει έντονο εκνευρισμό.

Η τεχνητή ή όχι ρήξη με τους δανειστές με τις «τζάμπα μαγκιές» του Μαξίμου, οι ψεκασμένες θεωρίες περί σχεδίου χρεοκοπίας που απεργάζονται οι εχθροί του ΣΥΡΙΖΑ, τα τριπλά χαράτσια που έχουν έρθει σε 250 χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και η γενικότερη κατάσταση των οικονομικών των οικογενειών όπως αυτά φάνηκαν από τα πρόσφατα στοιχεία (4 στα 10 νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ, χάθηκαν δισεκατομμύρια και στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ) είναι μια εικόνα που στοιχειώνει την κυβέρνηση.

Και δεν την αφήνει να σηκώσει κεφάλι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από το Μαξίμου ετοιμάζονται για μια σκληρή επικοινωνιακή αντεπίθεση όπου τα βασικά χαρακτηριστικά της πόλωσης θα βγουν στην επιφάνεια.

Από τις δικαστικές υποθέσεις που είναι ανοικτές (έστω και χωρίς στοιχεία) μέχρι την αντιπαράθεση σε όλα τα μέτωπα με την «ακροδεξιά και τη συντήρηση της Νέας Δημοκρατίας».

Καθώς οι δημοσκοπήσεις που ακολουθούν τις επόμενες ημέρες δείχνουν παγίωση της μεγάλης διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, ο Τσίπρας θα τα παίξει όλα για όλα ανεβάζοντας τους τόνους και παράλληλα προσφέροντας «γη και ύδωρ» στο κομματικό του ακροατήριο, ακόμη κι αν η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει είναι μεγάλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα