Βαρουφάκης για Γαβρά: Μεγάλη του τιμή να τον χτυπούν οι τελευταίοι συνεργάτες της χούντας

16:35 6/9/2019 - Πηγή: In.gr

«Πολύ φοβάμαι ότι είναι πολύ δειλοί να το τολμήσουν», απαντά ο Γιάνης Βαρουφάκης στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που αφήνουν ανοιχτό ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του ’15, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.

«Πολύ φοβάμαι ότι είναι πολύ δειλοί να το τολμήσουν. Μακάρι να το κάνουν. Εκεί από κατήγοροι θα μετατραπούν σε κατηγορούμενους – όπως και στα χρόνια του Ζ!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 μιλώντας στο News24/7.

Αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται Κώστας Γαβράς για την τελευταία του ταινία που στηρίζεται στο

βιβλίο του είπε χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη του τιμή οι τελευταίοι συνεργάτες της χούντας, που προφανώς δεν του συγχώρεσαν το Ζ, να τον χτυπούν για το ADULTS».

Για την οικονομία εκτίμησε ότι η μεγέθυνση του ΑΕΠ δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 1,8%, ενώ επιτίθεται στην κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα των πλεονασμάτων: «Σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται η μεγέθυνση του ΑΕΠ να περάσει το 1,8%. Θα είναι θαύμα αν στο τέλος του χρόνου το πρόσημο δεν γίνει, ξανά, αρνητικό. Όσο για τα πρωτογενή πλεονάσματα, η κυβέρνηση το έχει δηλώσει: Δεν διαπραγματεύονται καν κάτι για το 2019 ή το 2020, τις χρονιές που η ύφεση φουντώνει πανευρωπαϊκά και που η Ελλάδα, αν δεν μειώσει τα πλεονάσματα κάτω από το 1%, θα κλειστεί ακόμα βαθύτερα στη χρεοδουλοπαροικία».

Ο κ. Βαρουφάκης άσκησε κριτική στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα για τον τρόπο που λειτουργεί το Κοινοβούλιο λέγοντας ότι «και βέβαια ευθύνεται ο Πρόεδρος της Βουλής, τον οποίο υπερψηφίσαμε σχεδόν όλα τα κόμματα για να προστατεύσει το Κοινοβούλιο. Δεν θα συναινέσουμε ποτέ στον εξευτελισμό της Βουλής, με τροπολογίες υπέρ ημετέρων που κατατίθενται 2 ώρες μετά την επίσημη έναρξη της ψηφοφορίας».

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι θα συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια δημιουργίας αντικυβερνητικού μετώπου. «Ευχαριστούμε αλλά… δεν θα πάρουμε. Την παλιννόστηση της ολιγαρχίας την έφερε ο κ. Τσίπρας το βράδυ της 5ης Ιουλίου του 2015 όταν ανέσυρε από τα αζήτητα τη ΝΔ ώστε να ανατρέψουν από κοινού τη λαϊκή βούληση στη Βουλή. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι το μνημονιακό, κυβερνητικό μέτωπο που το ΜέΡΑ25 εκλέχτηκε για να αντιμετωπίσει», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα