«Βαρίδι» ο Παππάς για την κυβέρνηση – Τον… αδειάζουν όλοι για τη σχέση του με τον «Μανόλο»

09:07 15/4/2019 - Πηγή: In.gr

Μετά την αποστασιοποίηση από τον Μανώλη Πετσίτη, τον άλλοτε εθελοντή του ΣΥΡΙΖΑ που μπαινόβγαινε όποτε ήθελε στο Μαξίμου, πρωτοκλασάτα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αρχίζουν και αφήνουν… ακάλυπτο και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, καθώς του χρεώνουν τη ζημιά που έχει γίνει στο κυβερνών κόμμα λόγω των αποκαλύψεων για τον πρώην συνεργάτη του.

Την ώρα που η προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την πολιτική ατζέντα με την υπόθεση Novartis έπεσε

στο κενό, οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του «Μανόλο του Παππά» συνεχίζονται ενώ αναμένονται και νέα… επεισόδια στο σίριαλ Πετσίτη.

Ο Νίκος Παππάς από την πλευρά του, αισθάνεται ότι οι «σύντροφοι» του στον ΣΥΡΙΖΑ τον αδειάζουν και κρατούν αποστάσεις από τον ίδιο καθώς η υπόθεση Πετσίτη έχει ρίξει τη σκιά της πάνω από το Μαξίμου. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη στην ΕΦΣΥΝ ότι «όλα είναι προς διερεύνηση». Ο κόσμος, σημείωσε, «επειδή έχει περάσει όλα τα προηγούμενα, όταν υπάρχει έστω και η παραμικρή σκιά τέτοιων πρακτικών, θέλει να δοθούν απαντήσεις».

Αυτό πρέπει να κάνουν, πρόσθεσε, όλοι όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα είπε ρίχνοντας έτσι το «καρφί» του προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

Ένα ακόμη χτύπημα για τον Νίκο Παππά, ήρθε και από τον πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκο Μουζάλα ο οποίος με δηλώσεις του στο Open Tv υποστήριξε ότι «ακόμη και ο κ.Παππάς αν χρειαστεί πρέπει να δώσει εξηγήσεις».

Λίγες ημέρες πριν, είχε προηγηθεί ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Νίκο Παππά. Συγκεκριμένα, όταν είχε ερωτηθεί για την υπόθεση Πετσίτη και για τις σχέσεις που έχει με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής ο Αρτέμης Αρτεμίου, ο κ. Τζανακόπουλος επέμεινε στη δήλωσή του ότι ο κ. Πετσίτης ακολούθησε το δικό του δρόμο.

«Ψάξτε όσο θέλετε, δεν θα βρείτε τίποτε σε εμάς, πρακτικές ή πράξεις στις οποίες συνήθιζαν να επιδίδονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις… Εγώ δεν γνωρίζω τη σχέση του κ. Παππά με τον κ. Αρτεμίου», είχε απάντησε.

«Καρφιά« από Σ. Παπαδόπουλο για Παππά

Τα «φίλια πυρά» για το θέμα Πετσίτη και όχι μόνο δεν έχουν τέλος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ».

«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι διαθέτει το ηθικό πλεονέκτημα εάν δεν το αποδεικνύει η συμπεριφορά του, οι παρέες του, η στάση ζωής του» γράφει μεταξύ άλλων «φωτογραφίζοντας» προφανώς τον Νίκο Παππά.

Απαντήσεις ζητά η ΝΔ

Εν τω μεταξύ, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά επιτακτικά απαντήσεις από την κυβέρνηση για την υπόθεση Πετσίτη, συνεχίζοντας μάλιστα να βάζει στο «κάδρο» και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Μετά τον κ. Τζανακόπουλο που κράτησε αποστάσεις για τις σκοτεινές σχέσεις του Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου και τον Μανώλη Πετσίτη, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ζητεί πια δημόσια τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Και προσθέτει: «Το ερώτημα παραμένει και θα το θέτουμε μέχρι να το απαντήσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας: Σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έπαιρνε ο Πετσίτης από υπόδικους επιχειρηματίες και τα παράνομα χρήματα που του έστελνε από την Κύπρο ο Αρτεμίου;».Βέλη από παλαιούς «συντρόφους» του ΤσίπραΣτο θέμα του Μανώλη Πετσίτη αλλά και στις ευθύνες που βαραίνουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αναφέρθηκε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. Με δηλώσεις της (ΣΚΑΪ) υποστήριξε ότι ο πλουτισμός του Πετσίτη είναι συνδεδεμένος με την κυβέρνηση. «Όλοι τώρα κάνουν τους ανήξερους. Έχουν τη λογική της Μαφίας. Αυτόν που καίμε τον καίμε και ακολουθούν και άλλοι«, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όσο για τις ευθύνες του πρωθυπουργού ήταν ξεκάθαρη. «Το θέμα Πετσίτη είναι θέμα Τσίπρα και Παππά. Ήταν συνδεδεμένος με το Μαξίμου» είπε ενώ αναφερόμενη στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως αποκλείεται ο Σκουρλέτης να ήταν ανήξερος.

«Από εκεί και πέρα, όμως» πρόσθεσε, « μέχρι να βρίσκεται χωρίς προσόντα να εκτινάσσονται τα εισοδήματά του και να βρίσκεται σε συναλλαγή με επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες είναι πολύ. Το ότι αυτό συνέβη σε περίοδο που ο Παππάς και ο Τσίπρας είναι υπουργός και πρωθυπουργός αντίστοιχα, αυτό σημαίνει ότι ο πλουτισμός είναι συνδεδεμένος με τη σχέση του με την κυβέρνηση, στην οποία πρώτος τη τάξει υπουργός ήταν ο Σκουρλέτης ως υπουργός Εσωτερικών».

Keywords
Τυχαία Θέματα