Β. Κικίλιας στο One Channel: Θα βοηθήσουμε τον Παναγιώτη Ραφαήλ όσο μπορούμε σε ανθρώπινο επίπεδο

08:47 19/10/2019 - Πηγή: In.gr

Στην εκπομπή Citizen One βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, όπου μεταξύ άλλων, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία και πώς προτίθεται να την αντιμετωπίσει, τους στόχους και τις προτεραιότητες του υπουργείου, αλλά και την υπόθεση του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο κ. Κικίλιας ξεκίνησε τη συνέντευξή του σχολιάζοντας την επίθεση που δέχτηκε στο γραφείο του από την ομάδα Ρουβίκωνα και ισχυρίστηκε πως από την τελευταία του θητεία ως υπουργός

Προστασίας του Πολίτη επί κυβέρνησης Σαμαρά μέχρι και σήμερα «υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα τάξης και ασφάλειας στη χώρα, αλλά και ελευθερίας και δημοκρατίας». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα θέματα του υπουργείου λέγοντας πως στόχος και προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων.

Βραχυπρόθεσμοι στόχοι του υπουργείου για το 2019 είναι «η ανατροφοδότηση των νοσοκομείων, οι ποιοτικές και ποσοτικές μετρήσεις για τους διοικητές, ο σεβασμός και στον τελευταίο πολίτη αναφορικά με τα χρήματά του και τις παρεχόμενες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, αλλά και η προτεραιότητα στα επείγοντα περιστατικά και στις ΜΕΘ».

Μίλησε ακόμα για το ζήτημα των εμβολιασμών κάνοντας έκκληση στα παιδιά, τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να προβούν σε εμβολιασμό και τόνισε πως «η πρόληψη είναι ανώτερη από τη θεραπεία». Για την κατάσταση των νοσοκομείων, τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είπε πως ενώ ως κυβέρνηση υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα δοθεί έμφαση στους ιδιώτες.

Σε συνεργασία του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα, θα υπάρξει οργάνωση, εξορθολογισμός και κοστολόγηση ευελπιστώντας στα καλύτερα αποτελέσματα. Στην πορεία επικεντρώθηκε στην υπόθεση του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ, ο οποίος πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία. Το αίτημα της οικογένειας του μικρού παιδιού να μεταβεί στη Βοστόνη προκειμένου να υποβληθεί σε πρωτοποριακή θεραπεία απορρίφθηκε από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο για λόγους επιστημονικούς.

Οι επιστήμονες της χώρας γνωμάτευσαν πως από τη στιγμή που το παιδί βρίσκεται ήδη υπό φαρμακευτική αγωγή που του έχει επιφέρει εμφανή βελτίωση, ο συνδυασμός με δεύτερη διαφορετική θεραπεία, δεν θα έχει όφελος στην υγεία του.

Για την υπόθεση αυτή ο κ. Κικίλιας υποστήριξε πως δεδομένου της απόφασης, «δεν μπορούμε να παρεμβαίνουμε στο ΑΥΣ, μπορούμε, ωστόσο, να βοηθήσουμε σε ανθρώπινο επίπεδο όσο μπορούμε». «Η απορριπτική απόφαση δεν έχει να κάνει με οικονομικά κριτήρια, αλλά με επιστημονικά», τόνισε. Τέλος, αναφέρθηκε και στον αντικαπνιστικό νόμο εκφράζοντας τον εντυπωσιασμό μου με το πώς έχει εξελιχθεί η ελληνική κοινωνία από την τελευταία απόπειρα εφαρμογής του νόμου και υποστήριξε πως η εφαρμογή του αποτελεί την εθνική στρατηγική για τη μείωση του καπνίσματος. «Η απαγόρευση του καπνίσματος θα είναι καθολική», κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα