Τζόνσον για Τραμπ: Είναι «ανθεκτικός» – Θα τα καταφέρει

16:01 3/10/2020 - Πηγή: In.gr

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα έχει μια πολύ ισχυρή ανάρρωση από την COVID-19, χαρακτηρίζοντάς τον πολύ «ανθεκτικό χαρακτήρα».

Ο Τζόνσον, που είχε και ο ίδιος νοσηλευθεί με κοροναϊό τον Απρίλιο, μιλούσε στους δημοσιογράφους πριν από μια επικοινωνία για το Brexit που θα έχει αργότερα σήμερα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα έχει μια πολύ ισχυρή ανάρρωση», είπε ο

Τζόνσον. «Είναι εκ φύσεως προφανώς πολύ ανθεκτικός χαρακτήρας και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει πολύ καλά».

Ο Τραμπ, που ανακοίνωσε νωρίς χθες, Παρασκευή, ότι μολύνθηκε από τον κορονοϊό, μεταφέρθηκε αργότερα την ίδια μέρα για θεραπεία σε στρατιωτικό νοσοκομείο κοντά στην Ουάσινγκτον για προληπτικούς λόγους, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τζόνσον αναμένεται να μιλήσει με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συμφωνηθούν τα επόμενα βήματα μετά την έναρξη από την ΕΕ διαδικασίας επί παραβάσει σε βάρος της Βρετανίας μετά την κίνηση υπονόμευσης από την τελευταία της συμφωνίας διαζυγίου με την ΕΕ για το Brexit.

«Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά για να γίνουν», είπε ο Τζόνσον απαντώντας σε ερώτηση για τα μελλοντικά σχέδια του ζευγαριού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως η Βρετανία εξακολουθεί να ασκεί πίεση για μια συμφωνία τύπου Καναδά με την ΕΕ, αλλά εάν αυτό δεν είναι δυνατό, θα ήθελε μια συμφωνία παρόμοια με εκείνην που έχει η ΕΕ με την Αυστραλία. Η χώρα είναι έτοιμη και για τα δύο αποτελέσματα, είπε.

«Νομίζουμε πως υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για αμφότερες τις πλευρές να τα πάνε καλά», πρόσθεσε ο Τζόνσον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα