Τζία Καράντζι : Από την κορυφή στον πάτο το αυτοκαταστροφικό μοντέλο

09:33 24/11/2019 - Πηγή: In.gr

Η Τζία Καράντζι αποτελούσε -για πολλούς- το πρώτο top model στη δεκαετία του 1980.

Επρόκειτο για μια πανέμορφη και άκρως γοητευτική γυναίκα. Ωστόσο είχε μια αδυναμία. Τον χαρακτήρα της.

Αυτοί που την γνωρίζουν λένε πως για ότι τις συνέβη φταίνε τα φώτα της δημοσιότητας, τα οποία έπεσαν πολύ απότομα πάνω της. Η έντονη προβολή της ζωής και μάλιστα με αρκετά απότομο τρόπο την «τύφλωσε».

Το πανέμορφο φωτομοντέλο είχε μία σύντομη και ταραχώδη ζωή που κατέδειξε την σκοτεινή πλευρά του φανταχτερού κόσμου της μόδας.

Το μόντελινγκ και τα ναρκωτικά

Η Τζία Καράντζι γεννήθηκε το 1960 και τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στη Φιλαδέλφεια.

Η μητέρα της έφυγε από το σπίτι όταν ήταν περίπου 10 ετών. Έμεινε με τον πατέρα της και εργάστηκε για λίγο στο οικογενειακό fast food. Στα 17 χρόνια το ερωτεύτηκε και παράτησε το fast food με σκοπό να γίνει μοντέλο.

Με μεγάλο θάρρος αλλά και θράσος για την ηλικία της εισέβαλε στο γραφείο του πρακτορείο μοντέλων και εντυπωσίασε την ιδιοκτήτρια, από την οποία πήρε πολλές συμβουλές για μία επιτυχημένη πορεία στον χώρο της μόδας.

​Όντας ένα διαφορετικό κορίτσι σε μια εποχή με κυρίαρχα τα ξανθά μαλλιά και το νάζι, η Τζία έκανε αισθητή την παρουσία της και έτσι άρχισε να γίνεται διάσημη.

Έκανε πολλά εξώφυλλα και είχε συνεργασίες με όλα τα διάσημα ονόματα. Είχε διαφορετικές ερωτικές προτιμήσεις και ερωτεύτηκε την Linda, επίσης μοντέλο, με την οποία είχε μια περιπετειώδη σχέση πάθους αλλά και πολλά προβλήματα.

Η σχέση τους τελείωσε όταν η Linda την έβαλε να επιλέξει ανάμεσα σε εκείνη και τα ναρκωτικά, στα οποία είχε ήδη εθιστεί. Δυστυχώς διάλεξε τις ουσίες, στις οποίες είχε εθιστεί.

Η αφόρητη πίεση

Στο πλευρό της είχε πάντα την μητέρα της, η οποία την πίεζε  να παραμείνει στον χώρο της μόδας, χωρίς να βλέπει ότι η κόρη της γινόταν ψυχολογικό ράκος.

Η κάτω βόλτα την πήρε όταν πέθαναν από καρκίνο η φίλη της, ιδιοκτήτρια του πρακτορείου μοντέλων και σε τροχαίο ο αγαπημένος της φωτογράφος.

Οι φήμες για τα ναρκωτικά οργίαζαν και έτσι σταμάτησε να είναι περιζήτητη, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που πήγε σε φωτογραφήσεις υπό την επιρροή ουσιών.

Πολύ σύντομα έμεινε απένταρη και χωρίς προτάσεις για δουλειά ενώ συνελήφθη σε αεροδρόμιο μεταφέροντας ναρκωτικές ουσίες το 83. Τελικά επέστρεψε στη Φιλαδέλφεια, όπου και μπήκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Στον πάτο…

Όταν έφτασε στον πάτο, η Τζία έκανε στροφή στην ζωή της και αποφάσισε να εγκαταλείψει τη μόδα για να εργαστεί ως πωλήτρια.

Δεν έκοψε όμως τις κακές συνήθειες και σύντομα έπεσε στα δίχτυα της πορνείας.

Βιάστηκε επανειλημμένα από τους πλούσιους πελάτες της ώσπου αρρώστησε με πνευμονία. Τότε οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι πάσχει από AIDS.

Στις 18 Νοεμβρίου του 1986 σε ηλικία μόλις 26 ετών, πέθανε στο νοσοκομείο. Στο πλευρό της, μέρα νύχτα, βρισκόταν μόνο η μητέρα της ενώ στην κηδεία της δεν πήγε κανείς από τον λαμπερό κόσμο του μόντελιγκ.

Δείτε ένα βίντεο με μία συνέντευξη της Τζία:

Η ζωή της έχει γυριστεί σε ταινία το 1998 με τίτλο Τοπ Μόντελ και πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί, ένας ρόλος που της χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα α’ γυναικείου ρόλου.

Εξαίρετη και η Φέι Νταναγουέι, που κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα β’ γυναικείου ρόλου. Η πανέμορφη Τζία έχει μείνει γνωστή για την διαφορετικότητά της, αλλά και για το ότι έκανε τον κόσμο της μόδας να πάει ένα βήμα παραπέρα αποδεχόμενος πια τις ιδιαιτερότητες του καθενός.

Keywords
Τυχαία Θέματα