Τσιτσιπάς : Η απονομή της κούπας στο Ελληνα τενίστα

06:26 18/11/2019 - Πηγή: In.gr

Την απόλαυση της κορυφής με το κύπελλο στα χέρια στο O2 Arena του Λονδίνου, βίωσε το βράδυ της Κυριακής ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Ελληνας τενίστας με μια επική εμφάνιση κέρδισε με ανατροπή 2-1 σετ (6-7 [6], 6-2, 7-6 [4]) τον Αυστριακό στον τελικό των ATP Finals και κατέκτησε τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του. Συγκλονιστικός.

Πήγε

στο Λονδίνο ως το απόλυτο αουτσάιντερ και ανάγκασε τους κορυφαίους τενίστες του παγκοσμίου τένις να υποκλιθούν μπροστά του. Στο μεγαλείο του. Στην κλάση του. Στην μαγκιά του. Μια μυθική επιτυχία από τον κορυφαίο Ελληνα τενίστα.

Ο Τσιτσιπάς πήρε στα χέρια του το τρόπαιο του ATP Finals και το σήκωσε στον ουρανό με το κοινό να τον αποθεώνει.

Μόνο που παρά τη νέα του τεράστια επιτυχία του ο Στέφανος δεν ξέχασε όλους αυτούς που τον στήριξαν από τα πρώτα του βήματα μέχρι σήμερα κι όλους τους Έλληνες που είναι στο πλευρό του.

Raise it high #NittoATPFinals pic.twitter.com/h8ZhQcqrNG

ATP Tour (@atptour) November 17, 2019

«Πολλά συγχαρητήρια στον Ντομινίκ. Είσαι έμπνευση για εμένα και για πολλούς άλλους στο χώρο του τένις. Έγινε μια πολύ όμορφη μάχη για το άθλημά μας. Πολλά συγχαρητήρια στον αντίπαλό μου για τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει όλη τη χρονιά».

Και πρόσθεσε: «Νιώθω απίστευτα που κρατάω αυτό το τρόπαιο. Ευχαριστώ την ομάδα μου, τον πατέρα μου και τον αντζέντη μου για την στήριξη. Αυτό το τουρνουά ήταν φανταστικό και τόσο ξεχωριστό για εμένα. Δεν έχω λάβει ποτέ ξανά τόση αγάπη και στήριξη από τον κόσμο. Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας το χρωστάω στον κόσμο που με στήριξε».

"You've been an inspiration, not just for me but many other players around the world."

Class words from the champion @StefTsitsipas @ThiemDomi #NittoATPFinals pic.twitter.com/OguDLxiGHY

Tennis TV (@TennisTV) November 17, 2019

Παγκόσμια υπόκλιση στον Στέφανο

Το BBC έγραψε: «Τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς» και προσθέτει: «Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το ATP Finals». Η L’ Equipe από την πλευρά της έγραψε στην ηλεκτρονική της σελίδα: «Μαέστρος ο Τσιτσιπάς. Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του. Νίκησε τον Τιμ στον τελικό και πήρε το ATP Finals». Ο Guardian αναφέρει: «Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Τιμ σε ένα δραματικό αγώνα και κατέκτησε το ATP Finals»…

Keywords
Τυχαία Θέματα