Τραγωδία στη Νέα Ζηλανδία: Αυγό σε γερουσιαστή εξαιτίας ρατσιστικών δηλώσεων

19:51 16/3/2019 - Πηγή: In.gr

Ο Αυστραλός γερουσιαστής Fraser Anning δέχθηκε επίθεση με αυγό από έναν 17χρονο, ενώ είναι αντιμέτωπος με μομφή από τους συναδέλφους του γερουσιαστές εξαιτίας σχολίων του στα social media, με τα οποία επέρριπτε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση σε δύο τεμένη της Νέας Ζηλανδίας, στη μετανάστευση.

«Υπάρχει ακόμα κανείς που να αμφισβητεί τη σύνδεση μεταξύ της μετανάστευσης μουσουλμάνων και της βίας», έγραψε στο Twitter o Anning.

Επέμεινε μάλιστα στις

θέσεις του καθώς σε δήλωσή του ανέφερε πως «η πραγματική αιτία του αιματοκυλίσματος στους δρόμους της Νέας Ζηλανδίας είναι η μεταναστευτική πολιτική, που επιτρέπει στους μουσουλμάνους να μεταναστεύουν στη Νέα Ζηλανδία».

Οι τηλεποπτικές κάμερες κατέγραψαν έναν 17χρονο να σπάει ένα αυγό στο κεφάλι του Anning, ενώ στη συνέχεια ο γερουσιαστής επιτείθεται στον νεαρό. Το περιστατικό συνέβη στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο ανεξάρτητος γερουσιαστής.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 17χρονο, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, εν αναμονή περαιτέρω έρευνας σχετικά με το επεισόδιο.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφώνησαν σε πρόταση μομφής κατά του Anning, αναφορικά με τα σχόλιά του για το μακελειό στο Κράισττσερτς, ενώ ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας καταδίκασε έντονα τα σχόλια του γερουσιαστή: «Θα έπρεπε να ντρέπεται για τον εαυτό του», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα