Τουρκικό δημοσίευμα κατηγορεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως «συνεργάτη του Γκιουλέν»

09:34 11/5/2020 - Πηγή: In.gr

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στο Φανάρι δημοσίευμα του τουρκικού περιοδικού «Gerçek Hayat», στο οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χαρακτηρίζεται «συνεργάτης του Φετουλάχ Γκιουλέν».

To δημοσίευμα κατηγορεί μέλη της ελληνικής μειονότητας, μεταξύ των οποίων και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ότι «βοήθησαν τον Φετουλάχ Γκουλέν να οργανώσει το πραξικόπημα στην Τουρκία κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016».

Μάλιστα το δημοσίευμα έχει και φωτογραφίες των ατόμων που κατηγορεί, ανάμεσα στις οποίες διακρίνεται και του κ. Βαρθολομαίου.

Με

ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταγγέλλει πως το δημοσίευμα στοχοποιεί μέλη της κοινότητας και θρησκευτικούς ηγέτες με αναληθείς ισχυρισμούς. Επιπλέον, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον πολύ μεγάλο κίνδυνο να εκδηλωθούν ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από μόλις δύο ημέρες, σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε Αρμένικη Εκκλησία, με τον δράστη να ισχυρίζεται ότι η αρμενική κοινότητα φταίει για τον κοροναϊό…

Belgeleri ile Dünyanın En Sinsi Terör Örgütü FETÖ'nün 100 Yıllık Hikayesi

Gerçek Hayat'ın özel sayısı: FETÖ – Başterörist F. Gülen Kimdir?

Gerçek Hayat'ın 176 sayfalık özel sayısı 6 ay boyunca tüm bayilerde…
Abone: https://t.co/kAPbpevGST
Tel: 05368609682#ÖzelSayı #FETÖ pic.twitter.com/fCcZtX2ilp

— Gerçek Hayat Dergisi (@Gercek_Hayat) May 9, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα