Τουρκία : Ομαδικές αυτοκτονίες οικογενειών με κυάνιο λόγω της οικονομικής κρίσης

05:36 13/11/2019 - Πηγή: In.gr

Μια τετραμελής οικογένεια βρέθηκε νεκρή την περασμένη εβδομάδα στη νότια Τουρκία, η δεύτερη συλλογική αυτοκτονία μέσα σε μια εβδομάδα.
Η αστυνομία βρήκε τα σώματα ενός άνδρα, της συζύγου του και των δύο παιδιών στο σπίτι τους στην Αττάλεια.

Αφησε σημείωμα

Ο πατέρας άφησε σημείωμα που ανέφερε ότι τους τελευταίους εννέα μήνες ήταν άνεργος και δεν μπορούσε να συντηρήσει την οικογένειά του, μετέδωσε το NTV στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αιτία θανάτου ήταν η δηλητηρίαση με κυάνιο.

Το

τραγικό περιστατικό μοιάζει με τη συλλογική αυτοκτονία στις 5 Νοεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη, όταν τέσσερα ενήλικα αδέλφια βρέθηκαν νεκρά στα σπίτια τους λόγω δηλητηρίασης από κυάνιο.

Στις 8 Νοεμβρίου, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι φίλος των θυμάτων δήλωσε πως αντιμετώπιζαν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Δραματική αύξηση της ανεργίας

Οι θάνατοι αυτοί είναι ενδεικτικοί της οικονομικής κατάστασης που προκλήθηκε από την αστάθεια της τουρκικής λίρας.

Πολλές εταιρείες προσπαθούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους καθώς ο πληθωρισμός και η ανεργία έχουν αυξηθεί δραματικά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων του Bloomberg, η τουρκική οικονομία φέτος θα συρρικνωθεί κατά 0.5%, και θα πρόκειται για την πρώτη ετήσια πτώση που σημειώνεται στη δεκαετία.

«Αυξάνονται οι αυτοκτονίες»

«Είναι γνωστό ότι οι αυτοκτονίες αυξάνονται σε περιόδους οικονομικής κρίσης», δήλωσε ο Ιλκέρ Κουτζούκπαρλακ, ψυχίατρος από την Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία, σύμφωνα με τα επίσημα ανακοινωθέντα στοιχεία, με πληθυσμό 82 εκατομμύρια κατοίκους, έχει 4,6 εκατομμύρια άνεργους.

«Ζητώ συγγνώμη από όλους, αλλά δεν υπήρχε κάτι που μπορούσαμε να κάνουμε. Βάζουμε τέλος στις ζωές μας» έγραψε ο πατέρας από την Αττάλεια στο σημείωμά του, σύμφωνα με το NTV.

Keywords
Τυχαία Θέματα