Τουρκία : Απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους για τη σωστή χρήση της μάσκας

01:40 12/11/2020 - Πηγή: In.gr

Η Τουρκία απαγόρευσε το κάπνισμα σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, προκειμένου να επιβραδύνει την πρόσφατη αύξηση του αριθμού των συμπτωματικών ασθενών με κοροναϊό, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών, την ώρα που η κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα προστασίας.

Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων

Τα ημερήσια κρούσματα κοροναϊού στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά πολύ πρόσφατα, με 2.693 ασθενείς της νόσου Covid-19 χθες. Η Αγκυρα καταγράφει μονάχα τον αριθμό εκείνων που

εκδηλώνουν συμπτώματα, απόφαση που σύμφωνα με τους επικριτές της κρύβει το πραγματικό εύρος της επιδημίας στη χώρα.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών επισήμανε ότι η απαγόρευση του καπνίσματος στοχεύει να διασφαλίσει ότι οι πολίτες συμμορφώνονται με τους κανονισμούς να φοράνε μάσκες σωστά δημοσίως, καθώς πολλοί πολίτες έχουν την τάση να τις κατεβάζουν ενώ καπνίζουν.

«Για αυτόν τον λόγο, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι μάσκες θα χρησιμοποιούνται όλη την ώρα και σωστά, από τις 12 Νοεμβρίου 2020, θα επιβληθεί απαγόρευση του καπνίσματος σε περιοχές όπως δρόμους και λεωφόρους, όπου οι πολίτες συνωστίζονται ή μπορεί να συνωστιστούν, σε δημόσιες πλατείες και στις στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς», τονίζει το υπουργείο.

Να συμμορφωθούν

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα προέτρεψε τους πολίτες να συμμορφωθούν πλήρως με το μέτρο της χρήσης της μάσκας και τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. «Το μόνο που σας ζητώ είναι κάνετε ό,τι μπορείτε. Τίποτα παραπάνω», έγραψε ο τούρκος υπουργός στο Twitter.

Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τη νόσο Covid-19 στην Τουρκία και 11.145 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα