Το θαύμα της Λειψίας συνεχίζεται – Πέταξε εκτός την Ατλέτικο Μαδρίτης!

00:03 14/8/2020 - Πηγή: In.gr

Νέα σελίδα στο… παραμύθι της Λειψίας, με την ομάδα του Νάγκελσμαν να βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League!

Οι Γερμανοί αντιμετώπισαν την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Ζοζέ Αλβαλάδε της Πορτογαλίας, κάνοντας και πάλι το θαύμα τους. Μετά την Τότεναμ, απέκλεισαν με 2-1 και την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουν την Παρί των Νεϊμάρ και Εμπαπέ. Φοβερά πράγματα, με την «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης να είναι στους «4».

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, η αναμέτρηση δεν είχε αρκετές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Η Λειψία είχε αναλάβει την πρωτοβουλία

των κινήσεων, χωρίς όμως να απειλεί επί της ουσίας τον Όμπλακ.

Οι παίκτες του Νάγκελσμαν είχαν θέμα στην τελική πάσα, ενώ από την άλλη οι Μαδριλένοι έκαναν πολλά λάθη. Ρυθμός υπήρχε στο πρώτο μέρος, με τον Καράσκο να είναι ιδιαίτερα δραστήριος και να έχει μια καλή φάση στο ενεργητικό του. Στο 12′ ο Λόντι βρήκε ωραία μέσα στην περιοχή τον Βέλγο, με τον Γκουλάσι να αποκρούει. Στο 45’+2 υπήρξε μια υποψία ευκαιρίας για την Λειψία, με την κεφαλιά του Ουπαμεκανό να τη μπλοκάρει εύκολα ο Όμπλακ.

Τα πάντα συνέβησαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δυο ομάδες να μπαίνουν με το… μαχαίρι στα δόντια. Στο 51ο λεπτό, η Λειψία μπήκε μπροστά στο σκορ με γκολ του Όλμο. Μετά από ωραία συνεργασία των παικτών του Νάγκελσμαν, ο Σάμπιτζερ έβγαλε γλυκιά σέντρα και ο Ισπανός με κεφαλιά νίκησε τον Όμπλακ για το 1-0.

Στη συνέχεια, η Ατλέτικο πίεσε και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση από την άσπρη βούλα στο 71ο λεπτό. Ο Φελίξ έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Κλόστερμαν να τον ανατρέπει από πίσω. Ο Πορτογάλος επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση, ευστοχώντας από τα 11 βήματα.

Η Λειψία δεν είχε πει όμως την τελευταία της λέξη, με αποτέλεσμα να επιβεβαιωθεί το ρητό πως: «στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί». Στο 88΄ η μπάλα στρώθηκε στον Άνταμς, που έκανε το σουτ και αφού κόντραρε στον Σάβιτς, κατέληξε στα δίχτυα του Όμπλακ για το τελικό 2-1.

Οι Γερμανοί έριξαν στο καναβάτσο την ομάδα της Μαδρίτης και έκλεισαν… ραντεβού στα ημιτελικά με την Παρί.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάστσι, Ανχελίνιο, Ουπαμεκανό, Κλόζτερμαν, Ενκουνκού (83’ Αϊνταρά), Χάλζτενμπεργκ, Όλμο (83’ Σικ), Ζάμπιτσερ (90+1’ Μουκιελέ), Πόουλσεν, Καμπλ, Λάιμερ (72’ Άνταμς)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χιμένες, Τρίπιερ, Σάβιτς, Λόντι, Ερέρα (58’ Ζοάο Φέλιξ), Σαούλ, Κόκε (90+2’ Φελίπε), Καρασκό, Γιορέντε, Ντιέγκο Κόστα (72’ Μοράτα)

Keywords
Τυχαία Θέματα