Το συγκινητικό μήνυμα της Μέγκαν Μαρκλ για την Ημέρα της Γυναίκας

10:57 8/3/2019 - Πηγή: In.gr

Το δικό της συγκινητικό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στέλνει η Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, τιμώντας τη σημερινή γιορτή.

Η Μέγκαν Μάρκλ, είναι μία δυναμική φεμινίστρια που αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των γυναικών πολύ πριν γίνει μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Δούκισσα

του Σάσσεξ, Μέγκαν Μαρκλ θα συμμετάσχει σε συζήτηση μαζί με τη Βρετανίδα μοντέλο, Άντοα Αμπόα και την τραγουδίστρια, Άνι Λένοξ, ιδρύτριες των οργανώσεων για τη ενδυνάμωση των γυναικών, Gurls Talk και The Circle αντίστοιχα.

View this post on Instagram

I will be there to talk about the many reasons why I am a Global Feminist! #

A post shared by Annie Lennox (@officialannielennox) on Mar 1, 2019 at 11:42am PST

View this post on Instagram

I can’t quite believe it, life keeps on getting better and better. So happy to announce that This International Women’s Day I will be joining The Duchess of Sussex, @officialannielennox, @juliagillard, Chrisann Jarrett and Angeline Murimirwa to discuss the issues facing women today! #IWD2019

A post shared by Adwoa Aboah (@adwoaaboah) on Mar 1, 2019 at 5:52am PST

Η εκδήλωση στην οποία θα παραβρεθεί η Μέγκαν Μάρκλ, θα ενώσει γυναίκες που πρωτοστατούν και αναπτύσσουν ακτιβιστική δράση, οι οποίες θα συζητήσουν μια σειρά θεμάτων που αφορούν τις γυναίκες στη σημερινή εποχή, ανακοινώθηκε από το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στο Λονδίνο, στο King’s College στις 8 Μαρτίου με τη συμμετοχή της Τζούλια Γκίλιαρντ, πρώην πρωθυπουργού της Αυστραλίας, η οποία ίδρυσε το Παγκόσμιο Ινστιτούτο για Γυναίκες Ηγέτιδες, της Κρίσαν Τζάρετ, ιδρύτριας της οργάνωσης «Let Us Learn» και της Άντζελιν Μιριμίρουα εκτελεστικής διευθύντριας της CAMFED – Εκστρατεία για τη Γυναικεία Εκπαίδευση (οργάνωση που στοχεύει στην εξάλειψη της φτώχειας στην Αφρική μέσω της εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης νεαρών γυναικών).

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και το γεγονός ότι μπορεί να φέρει στο προσκήνιο εμπόδια που εξακολουθούν να επηρεάζουν τη χειραφέτηση των γυναικών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στην εκπαίδευση και των περιορισμών στην απασχόληση, τις θετικές ευκαιρίες που αναδύονται, όταν οι γυναίκες έχουν ευρύτερη πρόσβαση και ίσες ευκαιρίες, είτε πρόκειται για το Ηνωμένο Βασίλειο είτε για οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Πριν από δύο εβδομάδες η Δούκισσα του Σάσσεξ, Μέγκαν Μάρκλ και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Χάρι επισκέφθηκαν το Μαρόκο σε ένα ταξίδι που είχε επίκεντρο την ισότητα των φύλων.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι πέρυσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Μέγκαν Μάρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι ταξίδεψαν στο Birmingham για να επισκεφτούν μια οργάνωση που στοχεύει στο να εμπνεύσει τις νέες γυναίκες να εισέλθουν στους τομείς που κυριαρχούν κυρίως οι άνδρες όπως η επιστήμη, η τεχνολογία, η κατασκευή και τα μαθηματικά.

Πριν από το γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, η Μέγκαν Μάρκλκ συμμετείχε σε μια εκδήλωση του Royal Foudation, όπου συζήτησε για αναδυόμενες φεμινιστικές κινήσεις, όπως το Time’s Up και το #MeToo, τονίζοντας ότι οι γυναίκες έχουν ήδη φωνή, απλά πρέπει να νιώθουν δυνατές για να την χρησιμοποιήσουν και οι άνθρωποι πρέπει να ενθαρρυνθούν να ακούσουν », σηματοδοτώντας το έργο που θα έκανε μια επίσημη ιδιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα