Το Παρίσι φιλοδοξεί να γίνει η «Πρωτεύουσα της Βιώσιμης Μόδας»

13:46 1/2/2019 - Πηγή: In.gr

Το Παρίσι λαμβάνει τα επίσημα βήματα προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας στο χώρο της μόδας.

Συγκεντρωμένοι στο Institut Français de la Mode την προηγούμενη εβδομάδα, ο Frédéric Hocquard, αντιδήμαρχος Παρισιού, υπεύθυνος για την πολιτιστική ποικιλομορφία και τη νυχτερινή ζωή. Η Antoinette Guhl, αναπληρωτής υπεύθυνος για την κοινωνική οικονομία και την αλληλεγγύη, και η πρώην δημοσιογράφος μόδας Isabelle Lefort, ξεκίνησαν το«Paris Good Fashion», μια πρωτοβουλία που στοχεύει να ωθήσει τη βιομηχανία της μόδας

προς υιοθέτηση πιο βιώσιμων πρακτικών.

Στα επόμενα πέντε χρόνια, που είναι η προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης πραγματοποιούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Παρίσι. Το «Paris Good Fashion», θα συγκεντρώσει ένα cast από διάφορους ειδήμονες της βιομηχανίας της μόδας που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να γίνουν πιο οικολογικά συνειδητοί.

«Το «Paris Good Fashion» είναι μια ανοιχτή κοινότητα που συγκεντρώνει επαγγελματίες της μόδας, μάρκες, επιχειρηματίες, σχεδιαστές και εμπειρογνώμονες που θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν έναν χάρτη πορείας για τα βήματα που μπορούν να γίνουν για να καταστεί το Παρίσι αειφόρος πρωτεύουσα της μόδας», δήλωσε ο Lefort.

Η διοίκηση του Παρισιού, η IFM, η Fédération de la Haute Couture et de la Mode, η δημιουργική πλατφόρμα Eyes on Talent, το Ίδρυμα Ellen McArthur και το σωματείο Les Ateliers de Paris είναι όλοι ενεργά μέλητης πρωτοβουλίας, η οποία συγκέντρωσε την υποστήριξη της πολυεθνική εταιρία ετερογενών δραστηριοτήτων LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton και του ομίλου Galeries Lafayette.

Τα μέλη των επιτροπών θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους σε τρία θέματα: την δημιουργία κυκλικής οικονομίας, δηλαδή την επαναχρησιμοποίηση υλικών, πόρων και τεχνικών στην μόδα, τη βελτίωση της προμήθειας και της ανιχνευσιμότητας και την προσπάθεια να καταστούν πιο βιώσιμες ορισμένες διαδικασίες, όπως η διανομή, η ενέργεια και η επικοινωνία. Αυτό το τελευταίο θέμα περιλαμβάνει επίσης το θέμα της εβδομάδας μόδας του Παρισιού.

Ο «χάρτης» για την αειφορία για το 2019 θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια ενός γεγονότος που θα περιλαμβάνει έναν κύκλο διασκέψεων, μια τελετή απονομής βραβείων για το νέο βραβείο Eyes on Talent για σχεδιασμό χωρίς αποκλεισμούς, σε συνεργασία με το France Handicap, καθώς και μια εκστρατεία προώθησης της ανακύκλωσης στη μόδα .

Keywords
Τυχαία Θέματα