Το μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού στο Λονδίνο

06:13 27/2/2020 - Πηγή: In.gr

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια πολύ δύσκολη αποστολή αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Άρσεναλ στην ρεβάνς για την φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ήττα των ερυθρόλευκων στο πρώτο ματς με 1-0 σημαίνει πως η ομάδα του λιμανιού χρειάζεται μόνο νίκη για να πετύχει τον στόχο της.

Το ενθαρρυντικό είναι πως ο Ολυμπιακός έχει

νικήσει στο συγκεκριμένο γήπεδο (με 3-2 επί Μάρκο Σίλβα στην τεχνική του ηγεσία) ενώ και στην δεύτερη θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε κάνει μια μεγάλη εμφάνιση αλλά είχε ηττηθεί με 2-1.

Κανείς μάλιστα δεν πρέπει να ξεχνά ότι μετά το τέλος εκείνης της αναμέτρησης, ο Αρσέν Βενγκέρ είχε δώσει συγχαρητήρια στον ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για την εικόνα που είχε παρουσιάσει η ελληνική ομάδα στο Emirates.

Ας επιστρέψουμε όμως στο παρόν για να εστιάσουμε στα στοιχεία που πρέπει να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το μεγάλο ζητούμενο για τους πειραιώτες είναι να αιφνιδιάσουν την Άρσεναλ στο ξεκίνημα του αγώνα. Το πέτυχαν στο Καραϊσκάκη πιέζοντας στο πρώτο 15λεπτο αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Δεν μίλησε τυχαία για κακό πρώτο δεκάλεπτο της ομάδας του στον Πειραιά ο Αρτέτα. Θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό αν καταφέρει να αιφνιδιάσει τους λονδρέζους, όπως έκανε σ’ ένα άλλο φετινό ευρωπαϊκό του παιχνίδι στο Λονδίνο, αυτό εναντίον της Τότεναμ.

Μόνο που εκείνο το ματς θα πρέπει να είναι «οδηγός» για τον Ολυμπιακό και σε ότι αφορά την αποφυγή λαθών που είχαν κοστίσει πολύ ακριβά στην ομάδα του Πειραιά.

Ποιος άραγε μπορεί να ξεχάσει το τεράστιο λάθος του Μεριά λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, που επέτρεψε στην Τότεναμ να σκοράρει και να αλλάξει τα δεδομένα του παιχνιδιού;

Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος όπως ήταν στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Βεβαίως είναι πολύ μεγαλύτερος ο βαθμός δυσκολίας της αποψινής αναμέτρησης καθώς απέναντι στους πειραιώτες θα βρεθεί μια από τις μεγαλύτερες αγγλικές ομάδες.

Η ουσία για τον Ολυμπιακό είναι πως αν καταφέρει να αιφνιδιάσει την Άρσεναλ, τότε θα διαμορφώσει ένα νέο «σκηνικό» στο παιχνίδι μεταφέροντας πίεση στην πλευρά των κανονιέρηδων.

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό στοιχείο στην προσπάθεια των ερυθρόλευκων για πρόκριση, έχει να κάνει με την εικόνα των δύο κεντρικών αμυντικών του Ολυμπιακού.

Ο Σισέ είναι αυτός που θα πάρει την θέση του τιμωρημένου Σεμέδο και ο Σενεγαλέζος θα πρέπει να είναι πανέτοιμος ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μεγάλου αγώνα.

Θυμίζουμε ότι Σισέ και Μπα είχαν παίξει στο ΟΑΚΑ εναντίον της ΑΕΚ και είχαν καλή συνεργασία, γεγονός που κάνει τον Πέδρο Μαρτίνς να επιλέγει τον Σισέ για αντικαταστάτη του Σεμέδο.

Οι δύο νεαροί στόπερ των πειραιωτών καλούνται να δείξουν μεγάλη συγκέντρωση και ο Μαρτίνς τους έχει ζητήσει να προσέξουν ιδιαίτερα την πρώτη πάσα, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός περιμένει από τους λονδρέζους να πιέσουν ψηλά.

Όσο ο Ολυμπιακός κρατάει ανέπαφη την εστία του στο ματς, τόσο θα πιέζει την αγγλική ομάδα, ψάχνοντας το ένα γκολ που θα αλλάξει την κατάσταση. Γι’ αυτό λοιπόν είναι πολύ σημαντικό για τους πειραιώτες να δώσουν έμφαση και στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού, προσπαθώντας να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα