Το ματς είναι Ολυμπιακός – Αήττητος Σπάτων

06:25 3/7/2019 - Πηγή: In.gr

Ο Αλέξης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε (στις ευρωεκλογές) τον τελικό της Ευρωλίγκας και στις βουλευτικές παίζει τον τελικό του πρωταθλήματος. Σωστό. Είπε ακόμα ότι οι κάλπες την Κυριακή θα είναι άδειες. Το κοντέρ θ’ αρχίσει να μετράει από την αρχή. Επίσης σωστό. Σαφώς και πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές αναμετρήσεις. Με το ίδιο εκλογικό σώμα όμως. Και σε διάστημα 40 ημερών. Θ’ αλλάξουν συμπεριφορά οι ψηφοφόροι, σε βαθμό που να ανατραπεί η διαφορά του 9,42% και να βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ,

έστω και με μία ψήφο, όπως επιθυμεί ο Αλέξης; Σε ποιο σινεμά παίζεται αυτό το έργο; Να πάμε να το δούμε κι εμείς.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Οπως δεν γύρισε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν είχε πάρει φόρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλπες

Οπως κέρδισε τον Ιανουάριο του 2015, έτσι ξανακέρδισε τον Σεπτέμβριο. Κι ας είχε μεσολαβήσει η θεαματική κωλοτούμπα του δημοψηφίσματος. Δεν άλλαξαν οι ψηφοφόροι, ύστερα από 9 μήνες, θ’ αλλάξουν σε 40 μέρες; ΟΚ, οι κάλπες την Κυριακή θα είναι άδειες. Οπως κάθε φορά, κάθε παιχνίδι, όταν σφυρίζει τη σέντρα ο διαιτητής είναι στο 0-0. Καμιά από τις δύο ομάδες δεν έχει προβάδισμα. Υπάρχει όμως η διαφορά δυναμικότητας. Το ματς ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Μπαρτσελόνα – Λίβερπουλ. Που τη μία φορά κερδίζει ο ένας 3-0 και την επόμενη ο άλλος 4-0. Το ματς, σύμφωνα με τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί, είναι Μπαρτσελόνα – Χετάφε. Το ματς είναι ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός. Κι ακόμα παρακάτω. Και δεν το λέω εγώ αυτό. Το λένε οι δημοσκοπήσεις.

Δοκάρια

Το λένε οι εταιρείες στοιχημάτων. Που δεν μοιράζουν λεφτά. Με την απόδοση, της ΝΔ για πρώτο κόμμα, να έχει φτάσει στο 1,005. Πέντε ευρώ κέρδος στο χιλιάρικο! Σαν να λέμε ότι παίζουν Ολυμπιακός – Αήττητος Σπάτων. Με τη διαφορά να υπολογίζεται πάνω από τις 10 μονάδες. Γκραν φαβορί και η αυτοδυναμία της ΝΔ που πληρώνει μόλις 1,20. Κι αν στο ποδόσφαιρο υπάρχει πάντα το στοιχείο της έκπληξης, στην πολιτική, όταν μιλάμε για εκλογικές αναμετρήσεις σε διάστημα σαράντα ημερών, εκμηδενίζεται. Δεν υπάρχουν δοκάρια στις κάλπες. Δεν ρίχνουν στραβοκλωτσιές οι ψηφοφόροι. Ολα τα ψηφοδέλτια είναι εύστοχα. Καταλήγουν στην κάλπη και προσμετρώνται. Δεν είναι ιππόδρομος οι εκλογές να γλιστρήσει το άλογο και να ανατραπεί ο αναβάτης.

Ψέματα

Η νίκη της ΝΔ είναι δεδομένη. Οπως αντίστοιχα είναι δεδομένη η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Το ξέρουν και οι ίδιοι. Το φωνάζουν με τη συμπεριφορά τους. Οταν δεν έχεις τίποτα να πεις, για το σήμερα, γυρίζεις στο χθες. Σε κάτι που είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία) για τις επικουρικές συντάξεις, όταν είχε εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ. Σε μία επιστολή του Κώστα Καραμανλή στον Τζορτζ Μπους πριν από 14 χρόνια. Οταν έχεις εξαντλήσει το ρεπερτόριο στα ψέματα και δεν έχεις να πεις άλλα, προσπαθείς να κάνεις θόρυβο. Ξαναστέλνεις την Περιστέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Τρέχεις άρον – άρον στον Σκάι. Φωνάζεις, «δεν γεννήθηκα πολιτικός, δεν είμαι από τζάκι». Το ποιος είσαι το ξέρει ο κόσμος. Το τι έκανες τον ενδιαφέρει. Γυρίζει το ματς με αυτές τις σπασμωδικές κινήσεις; Στον αιώνα τον άπαντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα