Το VAR νίκησε τον Μοράτα κι η Μπαρτσελόνα τη Γιουβέντους (0-2)

23:57 28/10/2020 - Πηγή: In.gr

Ματσάρα με νικήτρια την Μπαρτσελόνα στο «Allianz Stadium». Οι «μπλαουγκράνα» στο πρώτο τους παιχνίδι στη μετά Μπαρτομέου εποχή παρουσιάστηκαν αισθητά βελτιωμένοι και πήραν τη νίκη με 2-0 κόντρα στη Γιουβέντους χάρη σε γκολ των Ντεμπελέ και Μέσι κάνοντας έτσι το δύο στα δύο στον όμιλο. Πολλές και μεγάλες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ από τους φιλοξενούμενους, ρεσιτάλ ατυχίας για τον Μοράτα που είδε το VAR να του ακυρώνει

-σωστά- τρία γκολ για οφσάιντ.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε με τεράστια ορμή στο ματς και στο δεύτερο μόλις λεπτό έχασε τρεις ευκαιρίες για να σκοράρει. Όλα συνέβησαν μέσα σε 42 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια. Αρχικά ο Μπονούτσι πρόλαβε και έκοψε την τελευταία στιγμή το σουτ του Μέσι μέσα από τη μικρή περιοχή, στη συνέχεια ο Σέζνι έβγαλε με δυσκολία το μακρινό σουτ του Πιάνις και στο καπάκι ο Γκριεζμάν σημάδεψε δοκάρι.

Τελικά το γκολ ήρθε για την Μπαρτσελόνα στο 14′. Ο Μέσι (έφτασε τις 300 ασίστ στην καριέρα του) άνοιξε όμορφα για τον Ντεμπελέ, εκείνος κατέβασε, ταλαιπώρησε τους αμυντικούς της Γιουβέντους και με σουτ που βρήκε και στον Κιέζα, νίκησε τον Σέζνι για το 1-0 των Καταλανών. Στο 35′ Ντεμπελέ και Γκριεζμάν έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία για να πετύχουν δεύτερο γκολ με τον Σέζνι να νικά και τους δύο ενώ στο μεσοδιάστημα (15′ και 30′) ακυρώθηκαν δύο γκολ του Μοράτα από το VAR.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος όπου και πάλι οι φιλοξενούμενοι κυριαρχούσαν απόλυτα. Αυτή που βρήκε δίχτυα όμως ήταν η Γιουβέντους με τον Μοράτα στο 55′ αλλά και πάλι το VAR  είχε αντίθετη γνώμη. Πέδρι και Μέσι έχασαν ακόμη δύο πολύ καλές ευκαιρίες στη συνέχεια κι ενώ η Γιουβέντους προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με μακρινά σουτ. Στο 75′ ο Μέσι βρήκε υπέροχα τον Γκριεζμάν, εκείνος πλάσαρε με την μπάλα να φεύγει εκατοστά άουτ και πάλι.

Στο 85′ ο Ντεμιράλ άφησε με παίκτη λιγότερο την ομάδα του αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε και το 2-0 για την Μπαρτσελόνα. Ο Πέδρι κέρδισε πέναλτι, ο Μέσι το εκτέλεσε και έκανε το 2-0 με το τέταρτο φετινό του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (όλα με πέναλτι). Λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ η Μπαρτσελόνα στο 94′ αλλά ο Φατί τα χάλασε στο τέλος.

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντεμιράλ, Μπονούτσι, Ντανίλο, Κουαδράδο, Ραμπιό (83’ Μπερναρντέσκι), Μπεντανκούρ (83’ Αρτούρ), Κουλουσέβσκι (75’ ΜακΚένι), Ντιμπάλα, Κιέζα, Μοράτα

Μπαρτσελόνα: Νέτο, Αραούχο (46’ Μπούσκετς), Σέρχι Ρομπέρτο, Λενγκλέ, Άλμπα, Πιάνιτς, Ντε Γιονγκ, Πέδρι (90+2’ Μπρέθγουεϊτ), Μέσι, Ντεμπελέ (66’ Φάτι), Γκριεζμάν (89’ Φίρπο)

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ντιναμό Κιέβου «αυτοκτόνησε» αφού προηγήθηκε με 2-0 στην Ουγγαρία της Φερεντσβάρος αλλά ισοφαρίστηκε σε 2-2 στο φινάλε κι έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει προβάδισμα για την τρίτη θέση του ομίλου.

Στο 27ο λεπτό η Ντιναμό κέρδισε πέναλτι και ο Τσιγκανκόβ το εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1 ενώ στο 41′ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Μπουγιαλσκί έκανε το γύρισμααπό δεξιά και ο Ντε Πένα έκανε εύκολα το 0-2.

Με εκπληκτικό σουτ στο 59 ο Εγκουέν μείωσε σε 1-2 και στο 90′ ήρθε και η ισοφάριση. Ο Λαϊντουνί έκανε το γύρισμα και ο Μπολί με προβολή έγραψε το 2-2 κρατώντας ζωντανή την ομάδα του στο κόλπο της τρίτης θέσης.

Φερεντσβάρος: Ντιμπούζ, Μπλάζιτς, Λόβρεντσιτς (86’ Μπότκα), Κοβάτσεβιτς (86’ Ντβαλί), Χάιστερ, Σομάλια, Καράτιν (65’ Λαϊντουνί), Σιγκέρ (73’ Μπολί), Ζούμπλοβ, Ενγκουέν, Ισαέλ (73’ Μακ).

Ντιναμό Κιέβου: Μπόικο, Ποπόβ, Καραβάεβ, Κεντζιορά, Σαμπάρνι, Σίντορτσουκ, Μπουγιαλσκί (82’ Χαρμάς), Σαπαρένκο (89’ Μπαλούτσα), Ντε Πένα, Σουπριάχα (89’ Βέρμπιτς), Τσιγκανκόβ (90+3’ Ροντρίγκες).

Keywords
Τυχαία Θέματα