Το Facebook προετοιμάζεται ήδη για την προεδρία Μπάιντεν

23:27 18/10/2020 - Πηγή: In.gr

Πριν από δύο εβδομάδες, το Facebook ήταν ένα μέρος όπου οι ομάδες συνωμοσίας QAnon άνθισαν, με τη βοήθεια των αλγορίθμων.

Εκεί όπου θα μπορούσατε να πληρώσετε για την προώθηση παραπληροφόρησης κατά των εμβολίων · όπου η άρνηση του Ολοκαυτώματος αντιμετωπίστηκε ως νόμιμη πολιτική γνώμη · και όπου τα συντηρητικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ήταν γνωστό ότι έκαναν έγκριση για την επιβολή κανόνων για να αποφευχθεί η αναστάτωση του δικαιώματος αυτού.

Οι αλλαγές και ο πολιτικός «συγχρονισμός»

Σχετικά με σήμερα, κανένα

από αυτά τα πράγματα δεν είναι αλήθεια. Μια σειρά δραματικών αντιστροφών πολιτικής από το κυρίαρχο κοινωνικό δίκτυο, ακολουθούμενη από μια επιθετική καταστολή σε ένα post της Νέας Υόρκης που ισχυρίζεται περί διαφθοράς από την οικογένεια Μπάιντεν, ισοδυναμεί με μετασχηματισμό στην επίσημη στάση της εταιρείας προς τον διαδικτυακό λόγο.

Έναν χρόνο αφότου ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έδωσε μια πλήρη υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου στο Πανεπιστήμιο της Τζωρτζτάουν, απορρίπτοντας με έμφαση τα καλέσματα για διεύρυνση των περιορισμών σχετικά με τις απόψεις που μπορούν να εκφράσουν οι χρήστες του Facebook, η εταιρεία του έκανε ακριβώς αυτό.

Οι κινήσεις για την απαγόρευση λογαριασμών QAnon, την απαγόρευση διαφημίσεων anti-vaxx και την απαγόρευση περιεχομένου που «αρνείται ή διαστρεβλώνει το Ολοκαύτωμα», έρχονται στην κορυφή των πρόσφατα ανακοινωμένων απαγορεύσεων μετεκλογικών πολιτικών διαφημίσεων και διαφημίσεων που επιχειρούν να εκχωρήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ.

Τι, μερικοί παρατηρητές αναρωτήθηκαν, θα μπορούσε να εξηγήσει την ξαφνική αλλαγή; Χωρίς αμφιβολία, μερικές από αυτές τις αλλαγές ήταν στο έργο για λίγο και κινούνταν σε διαφορετικά κομμάτια εντός της εταιρείας.

Αλλά ο συγχρονισμός δε μπορεί να είναι καθαρή σύμπτωση. Οι κινήσεις έρχονται ακριβώς καθώς ο Μπάιντεν έχει εμφανιστεί ήδη ως το «βαρύ» φαβορί για να κερδίσει την προεδρία σε τρεις εβδομάδες, και εν μέσω αυξανόμενων πιθανοτήτων δημοκρατικής πλειοψηφίας και στα δύο επιμελητήρια του Κογκρέσου.

Οι αλλαγές τοποθετούν το Facebook έτσι ώστε να αμυνθεί καλύτερα ενάντια σε έναν πιθανό πρόεδρο και κόμμα που έχει αυξήσει το φάσμα των κανονισμών που θα μπορούσαν να βλάψουν σοβαρά την επιχείρησή του, σύμφωνα με το onezero.medium.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα