Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Αρμένιο ομόλογό του για την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

19:46 27/9/2020 - Πηγή: In.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Ζοραμπ Μνατσακανιάν (Zohrab Mnatsakanya) πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας επιβεβαιώθηκαν οι ισχυροί δεσμοί φιλίας Ελλάδας και Αρμενίας.

Ο κ. Δένδιας καταδίκασε την απώλεια ζωών και επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα της Ελλάδος να βοηθήσει στις προσπάθειες για άμεση αποκλιμάκωση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

lang="und" dir="ltr">In call w/ #Armenia FM @ZMnatsakanyan,FM @NikosDendias reaffirmed strong bonds of friendship b/w &.Condemned loss of lives& expressed 's readiness to assist efforts for immediate de-escalation in #NagornoKarabakh/Τηλ.συνομιλία ΥΠΕΞ Ν.Δένδια με ΥΠΕΞ Αρμενίας@MFAofArmenia

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) September 27, 2020

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την κατάσταση στην Αρμενία

Προηγήθηκε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που ανέφερε: «Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που προκάλεσε και θύματα μεταξύ αμάχων.

Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να προβούν σε άμεση παύση των εχθροπραξιών και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ.

Η ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα», σημειώνει του υπουργείο Εξωτερικών και καταλήγει: «Αναμένουμε ότι κάθε ενέργεια και δήλωση από πλευράς εμπλεκομένων αλλά και τρίτων θα εντάσσεται σε αυτήν τη λογική, αποφεύγοντας την υποδαύλιση της έντασης».

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > In.gr
Τηλεφωνική, Δένδια, Αρμένιο, Ναγκόρνο-Καραμπάχ,tilefoniki, dendia, armenio, nagkorno-karabach