Τι να κάνω αν το παιδί μου σιχαίνεται το αυγό;

12:57 29/5/2019 - Πηγή: In.gr

Το αυγό κερδίζει την πρώτη θέση στη λίστα των πραγμάτων που σιχαίνονται τα παιδιά. Είναι λογικό γιατί τους μυρίζει κάπως άσχημα και έχει μία γεύση που δεν είναι τόσο φοβερή όσο τα κεφτεδάκια. Παρόλα αυτά, παραμένει η ιδανική πηγή πρωτεΐνης για να ξεκινήσουν τα παιδιά τη μέρα τους. Τα σφιχτοβρασμένα αυγά είναι το ιδανικό σνακ και μπορείτε να ετοιμάσετε αρκετά ώστε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο. Ένα έξυπνο tip είναι ν τα βγάλετε από το ψυγείο, να αφαιρέσετε τον κρόκο και να αντικαταστήσετε με γουακαμόλε ή χούμους. Kι επειδή μιλάμε για

παιδιά, η εικόνα μετράει, οπότε σερβίρετε τα αυγά σε μεταλλικά αυγουλάκια αντί πιάτων και βάλτε κουταλάκι με χρώμα. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι αγαπούν τις επιλογές που δεν είναι και τόσο υγιεινές. Εσείς όμως μπορείτε να προσαρμοστείτε και να φτιάξετε μία ομελέτα στο τηγάνι και να την συνοδεύσετε με ψωμί ολική άλεσης.

Καμουφλάρετε το αυγό με τέλειες συνταγές

Υγιεινά μπουρίτο με αυγό στο τηγάνι ή βραστό σε μικρά κομματάκια, λαχανικά και ελαφριά σάλτσα ντομάτας.

Στικ από ομελέτα και τυρί. Κόψτε τη μεγάλη ομελέτα σε μακρόστενα κομμάτια και βάλτε τυρί με ντοματίνια. Μπορείτε να τα βάλετε για λίγο στο ψυγείο ώστε να έχετε ένα σνακ για λίγο αργότερα.

Υγιεινές τηγανίτες με αλεύρι ολικής άλεσης, αυγό και βρώμη. Συνοδέψτε τες με μέλι ή μπανάνα.

Το γουακαμόλε μπορεί να συνοδεύσει τα πάντα. Φτιάξτε ένα εξαιρετικό ντιπ από αβοκάντο και ‘κρύψτε’ μέσα ένα βρασμένο αυγό. Φροντίστε απλά να είναι ελαφρύ για να μπορεί να το φάει το παιδί σας.

Μην πιέζετε το παιδί να φάει κάτι αν βλέπετε ότι το αποστρέφεται και μην τα παρατάτε επειδή δεν το δοκιμάζει εύκολα. Στην προκειμένη περίπτωση, όλα παίζουν ρόλο και καλό είναι να δοκιμάσετε να του δώσετε αυγό σε οποιαδήποτε μορφή όταν πεινάει και είναι ήρεμο. Αν χρειαστεί, φέρτε στο τραπέζι ένα αγαπημένο του παιχνίδι ή διαβάστε του παράλληλα το παραμύθι που λατρεύει.

Keywords
Τυχαία Θέματα