Τα… σπασμένα του Παγκρήτιου

06:25 24/1/2019 - Πηγή: In.gr

Στο Παγκρήτιο λοιπόν η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Μια εξέλιξη που στοιχίζει κάτι παραπάνω από μισό εκατ. ευρώ, αλλά που δέχθηκε να την καλύψει η περιφέρεια. Αρα… όλα καλά για τον Βαγγέλη Γραμμένο, που φαίνεται πως βρήκε τρόπο να σβήσει οριστικά ένα ακόμη «προαπαιτούμενο» της προεδρίας του στην ΕΠΟ. Δεν ήθελε επ’ ουδενί η «Εξυγίανση» το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας.

Δεν ήθελε επ’ ουδενί να χρησιμοποιεί το γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης,

καθώς ως γνωστόν οτιδήποτε σχετίζεται με τον Ολυμπιακό είναι… ανεπιθύμητο. Ας παραχωρούσαν οι Ερυθρόλευκοι τις καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας δωρεάν. Ας μη χρειάστηκε ποτέ να βάλει η πολιτεία ή έστω η ομοσπονδία το χέρι στην τσέπη προκειμένου η εθνική μας ομάδα να χρησιμοποιεί το κορυφαίο γήπεδο της χώρας. Ας επέμεναν και οι ποδοσφαιριστές, ειδικά τα παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό. Εκείνοι που πλέον για το πηγαινέλα στην Κρήτη θα πρέπει μίνιμουμ να χρησιμοποιούν τέσσερις πτήσεις κάθε φορά.

Σιγά μην ασχολούνταν κανείς μαζί τους. Εκείνοι είναι υποχρεωμένοι να παίζουν και να μη μιλάνε. Δεν θα διακινδυνεύσει τη φήμη του κοτζάμ πρόεδρος της ΕΠΟ για τους διεθνείς! Ναι, τέτοια ωραία συμβαίνουν.

Οχι τώρα, αλλά από τον Νοέμβριο του 2017 και πέρα. Από το τελευταίο ματς της Εθνικής μας στο Φάληρο. Τον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ με την Κροατία. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ακόμη και αν αποκλειστήκαμε από το Μουντιάλ, οι περισσότεροι ένιωθαν πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιτέλους επέστρεψε. Οτι ξεπέρασε την κρίση, ότι ξαναβρήκε τον βηματισμό του. Οτι ανέκαμψε χάρη στη μεγάλη προσπάθεια των διεθνών, αλλά και τον Σκίμπε που έμοιαζε πως έχει επαναφέρει μια κανονικότητα. Τι ακολούθησε μετά την απομάκρυνση της Εθνικής από το Γεώργιος Καραϊσκάκης; Η επιστροφή στην απαξίωση με αποκορύφωμα το Nations League. Η μετακόμιση στο ΟΑΚΑ των χιλίων οπαδών, των γεγονότων ντροπής με την Εσθονία κ.λπ.

Θα είχε πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον να μιλούσαν κάποια στιγμή δημόσια οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας για το τι αντιμετωπίζουν την τελευταία διετία από την ΕΠΟ. Για το πώς αγνοείται η «φωνή» τους, για το πώς αδιαφορούν για το παραμικρό αίτημα. Για το πόση ζημιά έχουν κάνει στην ομάδα ιστορίες όπως η αποχώρηση από το Γεώργιος Καραϊσκάκης και άλλες πολλές, που από σεβασμό οι ίδιοι τις κρατούν στα αποδυτήρια. Της ΕΠΟ που έχει φέρει την… εποπτεία των ξένων, που διέλυσε τη διαιτησία, που έχει ανεβάσει το ετήσιο μισθολογικό κόστος πάνω από τα έξι εκατ. ευρώ. Της Ομοσπονδίας… Εξυγίανσης των «χαλίφηδων» και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τουλάχιστον στην Κρήτη θα υπάρχει για την ομάδα κόσμος που ενδιαφέρεται. Θα υπάρχει κοινό. Κάτι είναι και αυτό. Και ας κοστίζει… μισό εκατ. ευρώ!

Keywords
Τυχαία Θέματα