Τα παραλειπόμενα από το «2021»

12:41 8/11/2019 - Πηγή: In.gr

Παραλίγο να περάσει απαρατήρητος ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη διάρκεια της χθεσινής φιέστας στη Γερουσία της Βουλής για τη Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία θα διαχειριστεί το «project 2021».

Ο κ. Σημίτης, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», μπήκε την ώρα που εισερχόταν στην αίθουσα η κυρία Αγγελοπούλου και φρόντισε να ελιχθεί ανάμεσα σε φωτορεπόρτερ και σωματοφύλακες ώστε να αποφύγει τα «κάδρα» μαζί της. Και

φυσικά τα κατάφερε. Μόνο που η Γιάννα τον… έκοψε από μακριά και πήγε εκείνη να τον χαιρετήσει.

Στην εκδήλωση παρέστησαν αρκετοί, αλλά οι περισσότεροι γύρισαν την πλάτη παρότι τα πρώτα ονόματα (Πρόεδρος Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Ο Τσίπρας έστειλε τη Γεροβασίλη με το νέο look, ο Κουτσούμπας τον Παφίλη, ο Βελόπουλος κι ο Βαρουφάκης δεν εμφανίστηκαν, ενώ η Φώφη έδειξε ότι πήγε σκεπτόμενη τη δική της επόμενη μέρα. Ούτε Καραμανλής, ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς, ούτε πρώην πρόεδροι της Βουλής πέραν του Απόστολου Κακλαμάνη που διετέλεσε πρόεδρος για 8 χρόνια και του Βύρωνα Πολύδωρα που χρημάτισε πρόεδρος για μία εργάσιμη μέρα, δηλαδή για 8 ώρες, τον Μάιο του 2012.

Από την εκδήλωση δεν μπορούσε να απουσιάσει και ο αμερικανός πρεσβευτής.

Ο… Κρητικός

Και ξαφνικά προβάλλει στους διαδρόμους της Βουλής ένας γενειοφόρος μαυροφορεμένος Κρητικός κρατώντας μάλιστα και μία… μαγκούρα. Ελεγε πως ονομαζόταν «Μουστάκας». Ουδείς του έδινε σημασία έως ότου στον διάδρομο φάνηκε ο Πρωθυπουργός.

Ο μαγκουροφόρος Κρητικός άδραξε την ευκαιρία και λέει στον Πρωθυπουργό το παράπονό του. Οτι το επίδομα για τα νέα παιδιά θα πρέπει να δίνεται και στα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2019 και όχι μόνον το 2020. Ο Πρωθυπουργός χαμογέλασε και είπε πως θα το κοιτάξει.

Να σημειώσω τέλος τη συνομιλία που είχαν οι Μητσοτάκης και Παυλόπουλος (στα όρθια) στην αίθουσα της Γερουσίας, προτού αρχίσει η εκδήλωση. Και να προσθέσω ότι το τελευταίο διάστημα Προέδρος της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός έχουν πυκνώσει τις συναντήσεις τους (εννοώ τον αριθμό των συναντήσεών τους), αλλά οι συναντήσεις αυτές δεν διαρκούν πολύ. Πάντοτε γίνονται στο περιθώριο άλλων εκδηλώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα