Τα «ορφανά» της… ψεκασμένης Δεξιάς ψάχνουν σπίτι για υιοθεσία

06:02 15/1/2019 - Πηγή: In.gr

Κάθε χωρισμός είναι μια ευκαιρία για μια νέα αρχή, έτσι δεν λένε; Αυτό φαίνεται πως επιδιώκουν να κάνουν πράξη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κι ο Πάνος Καμμένος. Το κίνητρο άλλωστε είναι σοβαρό και, όχι, δεν είναι μόνο η μοναξιά αλλά είναι και το γόητρο και η διατήρηση των προνομίων της κοινοβουλευτικής ομάδας καθώς, μετά

τη διαγραφή Κουντουρά και Κόκκαλη, τα έδρανα των ΑΝΕΛ μειώνονται στα 5. Αν παραιτηθεί ή διαγραφεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος οι ΑΝΕΛ στη Βουλή θα είναι μόνο 4 συνεπώς δεν θα μπορούν πια να συγκροτούν κοινοβουλευτική ομάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παρουσία τους εντός της Βουλής.

Η λύση αναζητείται στην κοινοβουλευτική ομάδα των ανεξαρτήτων βουλευτών, όπως έχουν επιβεβαιώσει στελέχη των ΑΝΕΛ από το πρωί. Μεταξύ αυτών βρίσκονται οι πρώην βουλευτές τους, Δημήτρης Καμμένος και Γιώργος Λαζαρίδης, οι οποίοι διέψευσαν εγκαίρως κάθε σενάριο επιστροφής τους.

Αργότερα το ίδιο έπραξε κι ο Νίκος Νικολόπουλος, πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, παρουσιαστής της εκπομπής με τίτλο «Το Μαξίμου ακούει;» στο Kontra Channel (να σημειώσουμε, στο σημείο αυτό, την υποψία μας ότι ακούει) και βουλευτής που είχε εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ αλλά διαγράφηκε για λόγους κομματικής πειθαρχίας όταν καταψΑήφισε κάποια άρθρα σε πολυνομοσχέδιο με μνημονιακά μέτρα. Τώρα το πόσο οριστικό είναι το τέλος κάθε σεναρίου συνεργασίας του κόμματος του με άλλες δυνάμεις, των ΑΝΕΛ συμπεριλαμβανομένων, ουδείς μπορεί να το ξέρει.

Ο Στάθης Παναγούλης, χρυσός εθνικός ρέκορντμαν στις αλλαγές κομμάτων, καθώς έχει περάσει από το ΚΚΕ και τον Συνασπισμό ως την Πολιτική Άνοιξη, λέγεται πως συζητά με το Κίνημα Αλλαγής για να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του, παρά τους απανωτούς ντουβρουτζάδες που προκαλεί η προοπτική αυτή σε ένα μερίδιο των εναπομείναντων ιδεολόγων της κεντροαριστεράς.

Αν εξαιρέσουμε και την Κατερίνα Παπακώστα, που είναι μέλος της κυβέρνησης, από την ομάδα των ανεξαρτήτων προς «αξιοποίηση» απομένουν ο παραιτηθείς από την Ένωση Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς και οι τρεις πρώην χρυσαυγίτες, Μπαρμπαρούσης, Μίχος και Κουκούτσης.

Ο πρώτος που αντέδρασε θετικά στην κίνηση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου να παραιτηθούν από τη συγκυβέρνηση ήταν ο Αριστείδης Φωκάς, ο οποίος αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, ο κ. Φωκάς συνεχάρη τον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι «είναι προς τιμήν του που παραιτήθηκε από υπουργός», προσθέτοντας πως θα συνεργαστεί «με όποιον είναι εναντίον της Συμφωνίας», ότι «οι Μακεδόνες βουλευτές πρέπει να είναι «μια γροθιά», να συνεργαστούν, «όχι υποχρεωτικά σε κοινοβουλευτική βάση, αλλά στην πραγματικότητα». Το οποίος βεβαίως, στην πραγματικότητα πάντα, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα πέρα από το ότι το σκέφτεται αλλά θέλει να μας το φέρνει λάου-λάου.

Οι Χρυσαυγίτες τρεις – τρεις

Σε ό,τι αφορά τους τρεις υπόδικους πρώην χρυσαυγίτες που εμφανίζονται…μετανοημένοι, οι πληροφορίες φέρουν τους ΑΝΕΛ να είναι σε επαφή τουλάχιστον με τον έναν, τον Δημήτρη Κουκούτση. Ο Κουκούτσης, ο οποίος να θυμίσουμε είναι ένας από τους 69 κατηγορούμενους για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έχει δηλώσει πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Καλαμάτας και πως δεν θέλει να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής γιατί «δεν αξίζει» – και δύσκολα θα διαφωνήσει κάποιος αφού πράγματι σε κανέναν μας δεν αξίζει να έχουμε βουλευτή υπόδικο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με μαχαιροβγάλτες.

Ο Κουκούτσης παραιτήθηκε από τη Χρυσή Αυγή όχι γιατί αποφάσισε να μετανοήσει για τις ιδέες της οργάνωσης και άλλα συγκινητικά αλλά γιατί, όπως, είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξη του σε τοπικό ραδιόφωνο της Μεσσηνίας στις 9 Μαρτίου του 2017, διεφώνησε με την ένταξη στη ΧΑ κάποιων στελεχών «του παλαιού πολιτικού κόσμου που στο παρελθόν πολέμησαν τη Χρυσή Αυγή». Εάν πράγματι συνομιλούν μαζί του οι ΑΝΕΛ – και η αλήθεια είναι πως η πληροφορία δεν έχει διαψευστεί – τότε ένα από τα πολλά για τα οποία θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Πάνο Καμμένο είναι που δεν θα αφήσει αυτό το διαμάντι μονάχο κι άστεγο.

Ο Μίχος, από την άλλη, δεν είχε κάποια πολιτική απάντηση για την αποχώρηση του. Θεωρούμενος από τους «σκληρούς» της ΧΑ (κατ’αναλογία, φανταστείτε δηλαδή…) με έναν από τον μάρτυρα της δίκης να τον κατονομάζει ως εκπαιδευτή μελών των ταγμάτων της ΧΑ στη χρήση μαχαιριού, κάνοντας επιδείξεις σε αμνοερίφια.

Ένα από τα πολλά τατουάζ του είναι ένα 88 το οποίο είναι ο αριθμητικός κώδικας των νεοναζί για το Heil Hitler αλλά, προς Θεού, μην τους πει κανείς ναζί, «θεοσεβούμενοι πατριώτες» είναι κι όλα αυτά απλές συμπτώσεις. Είναι αυτός που είχε κινηθεί εναντίον του Πέτρου Τατσόπουλου μέσα στη Βουλή – αλλά έκανε μερικά βηματάκια πίσω όταν μπήκε ανάμεσα τους ο Πύρρος Δήμας – και τον οποίο έχει καταγγείλει η Φωτεινή Πιπιλή πως την απείλησε ότι θα της κόψει το λαιμό.

Ο τελευταίος, ο Μπαρμπαρούσης, διαγράφηκε από τη Χρυσή Αυγή όταν ζήτησε από τον στρατό να κάνει πραξικόπημα από το βήμα της Βουλής. Την ώρα που το έλεγε τον χειροκρότησαν βέβαια αλλά μετά το ξανασκέφτηκαν και τον διέγραψαν γιατί αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα ενώ παλιά που π.χ. κατηγορείτο ότι έδειρε έναν αστυνομικό με λοστάρι, ήταν μια χαρά παιδί.

Ο έξαλλος Πάνος Καμμένος τότε ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα, πράγμα το οποίο συνέβη αλλά όταν ο Μπαρμπαρούσης ενημερώθηκε ότι καταζητείται με τη διαδικασία του αυτοφώρου το έσκασε με το αμάξι, τρέχοντας σφαίρα στην Ολυμπία οδό κι επιχείρησε και να παρασύρει οχήματα της αστυνομίας που τον καταδίωκαν.

Ο Πάνος Καμμένος πάντως έχει να σκεφτεί πια και την επόμενη μέρα μιας και, επί της ουσίας, οι ΑΝΕΛ αυτοί τη στιγμή εμφανίζονται κατακερματισμένοι και χωρίς προοπτικές να είναι στην επόμενη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιθυμία του είναι αυτή που διαφαίνεται κι από τις συζητήσεις του με ανεξάρτητους, δηλαδή, να ανοιχτεί σε συνεργασίες σε πολιτικά πρόσωπα που αυτοπροσδιορίζονται πάνω από όλα ως πατριώτες (π.χ. Φωκάς) και που ανήκουν χώρο της δεξιάς, της πολύ…δεξιάς, για να το πούμε δηλαδή όσο πιο κομψά γίνεται γιατί μερικοί από αυτούς έχουν την τάση να παρεξηγιούνται κι εύκολα.

Κοινή κάθοδος

Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται μια συζήτηση για κοινή κάθοδο, είτε κάτω από κοινή ομπρέλα είτε ως συνασπισμός, με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και τον κ. Νικολόπουλο, παρότι τώρα δεν επιθυμεί να ενταχθεί ξανά στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ. Ως πιθανός συνομιλητής στην κατεύθυνση αυτή ακούγεται κι ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρώην βουλευτής με το ΛΑΟΣ, τηλεπερσόνα, παρουσιαστής της εκπομπής «Κόντρα και Ρήξη» και τηλεπωλητής με εντυπωσιακή γκάμα, αφού έχει πουλήσει από βιβλία (δικά του) ως αλοιφές κι οδοντόκρεμες διαβασμένες με ευχή στο Άγιο Όρος και φουρνάκια. Ακούγεται και το όνομα του Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος επιθυμεί διακαώς την επανάκαμψη του ΛΑΟΣ, αλλά ο… λαός δεν το ξέρει.

Ένα ερωτηματικό μπαίνει δίπλα από το κόμμα Δύναμη Ελληνισμού το οποίο, για όσους είστε στο 90% αυτών που μάλλον δεν το θυμούνται, είναι αυτό που ίδρυσαν ο Τάκης Μπαλτάκος με τον Δημήτρη Καμμένο. Προς ώρας δεν υπάρχουν ενδείξεις για μεταξύ τους συζήτηση καθώς μεταξύ των δυο Καμμένων και του Μπαλτάκου έχουν ακουστεί βαριές κουβέντες. Αλλά κι αυτές, ξέρετε, δεν θα εκπλαγεί κανείς αν, στην ανάγκη, γίνουν ψωμί κι αλάτι. Για την πατρίδα πάντα, βεβαίως βεβαίως.

Keywords
υιοθεσια, σπιτι, ανεξαρτητοι ελληνες, kontra channel, χρυση αυγη, νέα, καμμενος, βουλη, λύση, νικολοπουλος, kontra, channel, ΚΚΕ, ψηφοδελτια, σημαίνει, συμμετοχή, hitler, ολυμπια, ΛΑΟΣ, καρατζαφερης, βιβλια, αλλαγη ωρας, στρατος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, η ημέρα της γης, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, μπαρμπαρουσης, ξανα, ενωση κεντρωων, βουλευτες, πυρρος δημας, πολυνομοσχεδιο, αυγη, βημα, θεμα, πλαισιο, ραδιοφωνο, σφαιρα, το βημα, ψωμι, ωρα, hitler, kontra, kontra channel, αγιο ορος, αρθρα, αξιζει, αλατι, ανοιξη, βελοπουλος, γινεται, γοητρο, δυναμη, δικη, εδρανα, ευκαιρια, ευκολα, επιθυμια, ερωτηματικο, ιδεες, ιδιο, κινηση, κομμα, λύση, μαξιμου, μοναξια, μοναχο, ναζι, ξερετε, ομαδα, παντα, ομπρελα, ονομα, ορος, οχηματα, παιδι, πρωι, σεναριο, συζητηση, συμμετοχή, ταση, τατουαζ, φωκας, χρυση, χαρα, channel, δημητρης, ενωση, πληροφοριες, σημαίνει, θανασης, θετικα, βεβαιως
Τυχαία Θέματα