Συνεχίζει το «αντάρτικο» ο Ιβάνοφ: Δεν υπογράφει ψηφίσματα με το «Βόρεια Μακεδονία»

18:04 13/3/2019 - Πηγή: In.gr

«Μποϊκοτάζ» με τον δικό του τρόπο στο νέο όνομα της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» κάνει ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Ιβάνοφ, ο οποίος αρνήθηκε επανειλημμένα να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αποτέλεσμα αυτή να περάσει χωρίς την υπογραφή του, τώρα αρνείται να υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα των νόμων, στους οποίους αναφέρεται το νέο όνομα της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο IBNA, ο Ιβάνοφ δεν έχει υπογράψει 11 νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή

τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται κοινοβουλευτική πηγή της γειτονικής χώρας, το νομοθετικό σώμα θα ψηφίσει εκ νέου τους νόμους που αρνείται να υπογράψει ο Ιβάνοφ και στη συνέχεια αυτοί θα δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χωρίς τη δική του υπογραφή, όπως δηλαδή έγινε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της χώρας, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στις 12 Μαϊου, δεν είχε υπογράψει προηγουμένως την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς και το νόμο για τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη Βόρεια Μακεδονία, οι οποίοι ωστόσο δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με την υπογραφή του Προέδρου της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι.

Ο ίδιος ο Ιβάνοφ αναφέρει ότι ως πρόεδρος της χώρας έχει ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και καθώς θεωρεί «αντισυνταγματική» τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν αναγνωρίζει το νέο όνομα της χώρας, Βόρεια Μακεδονία.

Keywords
Τυχαία Θέματα