Συναυλία Ξαρχάκου στην Καβάλα: Με μάσκα και αστυνομική επιτήρηση οι θεατές

18:52 2/8/2020 - Πηγή: In.gr

Περίπου 1.000 άτομα βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συναυλία του Σταύρου Ξαχάρκου.

Η τήρηση των υγειονομικών μέτρων  βρίσκονταν ψηλά στις προτεραιότητες των διοργανωτών και αυτό γίνονταν αισθητό ακόμα και πριν από την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο, από τα εκδοτήρια των εισιτηρίων. Εκεί, άνδρες της Αστυνομίας ζητούσαν από όλους τους θεατές να φορέσουν μη ιατρική μάσκα. Όσοι δεν είχαν, θα έπρεπε να την προμηθευτούν, ειδάλλως η είσοδος δεν επιτρέπονταν.

Η

διαδρομή από τα εκδοτήρια μέχρι και τις κερκίδες του αρχαίου θεάτρου ήταν «γεμάτη» από στελέχη του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, εθελοντές του Φεστιβάλ αλλά και αστυνομικούς οι οποίοι φρόντιζαν έτσι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις των δύο μέτρων.

Το κοίλο του θεάτρου ήταν «σημαδεμένο» με κιμωλία, με τα «Χ» να σημαίνουν τις απαραίτητες αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούνται, με τους θεατές να πρέπει να κάθονται ανά δύο.

Κάθε πέντε λεπτά, μέχρι και αμέσως πριν την έναρξη της συναυλίας (στις 21:15 περίπου) από τα ηχεία ακούγονταν η οδηγία ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ του kavalapost.gr.

Μάλιστα, οι εθελοντές δεν σταμάτησαν λεπτό να «επιβλέπουν» τους θεατές και να κάνουν παρατήρηση σε όσους, έχοντας καθίσει στις θέσεις τους, «χαλάρωναν» ή έβγαζαν τη μάσκα.

Σχεδόν δύο ώρες μετά, η αποχώρηση των θεατών έγινε συντεταγμένα, με τους θεατές να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των εθελοντών που «έδειχναν» την τμηματική έξοδο ανά κερκίδα.

https://tv.in.gr/uploads/20200802/184018_xarhakos-live-philippi-video-4.mp4
Keywords
Τυχαία Θέματα