Συνάντηση Μητσοτάκη με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας – Στο επίκεντρο οι μειώσεις των χρεώσεων

08:06 6/12/2019 - Πηγή: In.gr

Στις 10 το πρωί συναντάται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, σε μία προσπάθεια να υπάρξει μία συμφωνία για μείωση των τιμών και των χρεώσεων.

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση βρίσκεται  σε «διαπραγματεύσεις» με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ενώ πριν λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης είχε  προτρέψει τους παρόχους να μειώσουν τις τιμές.

Ειδικότερα,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), «Digital economy forum

2019: Leading Greece to Growth» είχε καλέσει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να αναπροσαρμόσουν την τιμολογιακή πολιτική τους.

«Είναι αναγκαίο οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας να αναπροσαρμόσουν τις τιμολογιακές τους πολιτικές προς τα κάτω, καθαρές κουβέντες, καθαρές λύσεις» είχε τονίσει ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι το κόστος των δεδομένων στην Ελλάδα παραμένει πολύ  υψηλό.

Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες εμφανίζονται ανοιχτές στο ζήτημα της μείωσης των τιμών στα δεδομένα (data) ωστόσο για να ανταποκριθούν στο αίτημα της κυβέρνησης ζητούν μείωση της φορολογίας, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω του ανταγωνισμού.

Τι δείχνει έκθεση για τις τιμές

Σύμφωνα με πρόσφατες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στις τέσσερις χώρες της Ευρώπης που έχουν τις πιο ακριβές τιμές στα δεδομένα (data) της κινητής τηλεφωνίας, εξαιτίας του τέλους, το οποίο κυμαίνεται από 12 έως 20%, ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, καθώς και του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ που ανέρχεται στο 24%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η φορολογία να επιβαρύνει την τελική τιμή από 39 έως και 49%.

Keywords
Τυχαία Θέματα