Συναγερμός στον Λευκό Οίκο: Έλεγχος στο Air Force One μετά το τραγικό δυστύχημα

20:01 21/3/2019 - Πηγή: In.gr

Συναγερμός έχει σημάνει στον Λευκό Οίκο μετά την αεροπορική τραγωδία με το Boeing της Ethiopian Airlines. Στο πλαίσιο αυτό, ο προσωπάρχης της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας ώστε να εξακριβωθεί η ασφάλεια του Air Force One, του προεδρικού αεροπλάνου των ΗΠΑ, το οποίο είναι κατασκευασμένο από την Boeing.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στρατηγού

Ντέιβιντ Γκόλντφαϊν, επιθυμεί να επιβεβαιώσει ότι όλοι οι πιλότοι είναι ικανοί να διαχειριστούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να διασφαλίσει ότι μπορούν να απενεργοποιήσουν τα αυτοποιημένα συστήματα και λογισμικά σε περίπτωση βλάβης.

Οι αξιωματούχοι της πολεμικής αεροπορίας δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν ότι κανένα αεροσκάφος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα παρόμοια με αυτά του Boeing 737 Max 8, το μοντέλο της εταιρίας που καθηλώθηκε παγκοσμίως.

Η αρχική εντολή του Γκόλντφαϊν αφορούσε τα αεροσκάφη C-17 και KC-46, και τα δύο κατασκευασμένα από την Boeing, σημειώνει το CNN. Η πολεμική αεροπορία χρησιμοποιεί διάφορες παραλλαγές του μοντέλου 737 και του 747, όπως το VC-25A, γνωστό και ως Air Force One.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, τα αυτοματοποιημένα πιλοτικά συστήματα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι διαφορετικά από αυτά του αεροπλάνου της Boeing, το οποίο έχει υποστεί δύο συντριβές.

Ωστόσο, τίθενται ερωτήματα σχετικά με το εάν οι πιλότοι είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση στο Boeing 737 Max 8 και ήξεραν πώς να αντεπεξέλθουν εάν τα αυτοματοποιημένα συστήματά τους απέτυχαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα