Στον κόσμο του ο Τραμπ: «Σωτήριοι οι χειρισμοί μου για τον κοροναϊό»

23:51 23/9/2020 - Πηγή: In.gr

Να υποβαθμίσει την τραγική διάσταση της πανδημίας στις ΗΠΑ επιχειρεί ο Ντόναλντ Τραμπ, θεωρώντας ότι με την πολιτική του περιορίστηκαν δραστικά τα θύματα.

Την ίδια ώρα που οι νεκροί από τον κορoναϊό ξεπερνούν τις 200.000, ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί σωτήριους τους χειρισμούς του, δηλώνοντας ότι, χωρίς αυτούς, τα θύματα θα έφταναν τα 3 εκατομμύρια.

Χιλιάδες μικρές αμερικανικές σημαίες μπροστά από το Μνημείο Ουάσιγκτον, στη μνήμη των θυμάτων

από τον κοροναϊό, σε μία «μαύρη» ημέρα-ορόσημο για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι νεκροί από την πανδημία είναι πια πάνω από 200 χιλιάδες και τα κρούσματα ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια. Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να αποφύγει τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Τελικά, υπεραμύνθηκε των χειρισμών του στην πανδημία και επέρριψε για πολλοστή φορά την ευθύνη αποκλειστικά στην Κίνα.

Λίγο αργότερα, σε προεκλογική συγκέντρωση, ο Τραμπ επέκρινε τον Δημοκρατικό αντίπαλό του στις προεδρικές του Νοεμβρίου, επειδή φορά διαρκώς μάσκα. Μάλιστα τον χλεύασε, υποστηρίζοντας ότι, στα 77 του, ο Τζο Μπάιντεν κατέφυγε ακόμη και στο νυστέρι πλαστικού χειρουργού.

Ούτε λόγος φυσικά για αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των υποστηρικτών του Τραμπ. Αυτή τη φορά, τουλάχιστον, αρκετοί φορούσαν μάσκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα